Masa de Crăciun reprezintă cu siguranță unul dintre cele mai importante evenimente ale anului. La masa de Crăciun se adună familia, prietenii, toate persoanele apropiate ce își doresc să sărbătorească această zi importantă.
Persoanele care aleg să își petreacă masa de Crăciun la restaurant trebuie să aibă parte de cele mai importante servicii, implicit masa de Crăciun să fie amenajată și să conțină absolut toate cele necesare.
Masa de Crăciun la restaurant – un eveniment inedit și festiv
Acest eveniment important și anume Crăciunul, trebuie să fie ca la carte. Locațiile de HoReCa trebuie să asigure cele mai reușite mese atât decorativ, cât și în rândul preparatelor culinare.
Mesele de Crăciun de obicei sunt mari deoarece participă foarte multe persoane. Mai jos vei găsi toate informațiile necesare pentru a crea cele mai frumoase și potrivite mese pentru sărbătoarea Crăciunului.
Cum se amenajează masa de Crăciun?
Aranjarea mesei pentru Crăciun începe de la fața de masă. Aceasta poate fi albă simplă sau în culori, motive specifice Crăciunului. Șervețelele se pot așeza lângă farfurii, pe farfurii sau în pahare.
Decorațiunile pentru masă pot fi specifice Crăciunului, dar bineînțeles să nu încarce prea mult.
În general se alege veselă albă sau cu auriu pe margini pentru un efect de Crăciun. Tacâmurile se pot asorta cu vesela, adică tacâmuri gold.
Paharele pot fi din cristal sau sticlă, incolore, pentru a nu încărca prea mult masa de Crăciun.
Cum se aranjează elementele pe masa de Crăciun?
În primul rând, cuțitele se vor pune întotdeauna în dreapta farfuriei, iar furculițele în stânga, ordinea tacâmurilor fiind următoarea: lângă farfurie tacâmul pentru aperitiv, apoi tacâmul pentru friptură urmat de cel de pește. Lingura pentru desert în partea de sus a farfuriei, paharele în dreapta sus a farfuriei.
Elementele de fine-dining
Elementele de fine dining vor adăuga un aer de eleganță mesei, acest aer fiind potrivit pentru mesele festive.
Ca și elemente de fine dining putem adăuga o veselă albă, simplă sau cu elemente aurii pe margine. Vesela se poate asorta bineînțeles cu tacâmuri de aceeași culoare, toate fiind disponibile la RoseHome.
Una dintre colecțiile de fine dining potrivite pentru masa de Crăciun este cea cu margini aurii sau argintii. Marginile aurii sau argintii sunt un detaliu foarte interesant ce se potrivește perfect la mesele festive de Crăciun. Textura lucioasă a acestora exprimă rafinamentul de care are nevoie masa.
Este foarte important să avem pe masă toate elementele de veselă necesare: boluri supă, farfurii fel principal, farfurii desert, farfurii aperitiv, farfurii suport etc.
Preparate recomandate pentru masa de Crăciun
Pentru masa de Crăciun putem servi bineînțeles preparate tradiționale românești, printre care salată de bouef, sarmale, piftie, răcituri, friptură de porc, rață, curcan, viță, gâscă, aperitive festive, cozonaci, torturi, fursecuri și multe altele.
O idee foarte utilizată în rândul locațiilor de HoReCa este servirea preparatelor culinare pe platouri de lemn.