Cum îți asortezi corect elementele principale într-o cameră

37

Ideea preconcepută avută de mulți dintre noi că draperiile trebuie să se asorteze musai cu covorul a început, din fericire, să dispară. Indiferent de elementele prezente într-o cameră, acestea trebuie să aibă culori complementare și nicidecum identice, pentru a crea o armonie vizuală.

 

Odată cu inundarea pieței de profil cu mobilier extrem de variat și cu prețuri mult mai accesibile față de cele din urmă cu mai bine de 20 de ani, oamenii reușesc să aducă frecvent schimbări în amenajarea locuinței. Cu toții ne dorim o casă ca în filme, cu încăperi înalte și spațioase, cu mobilier luxos, luminat de razele soarelui pe tot parcursul zile, însă, de multe ori, bugetul nostru nu corespunde dorințelor. 

Cei care sunt pasionați de design interior și alocă suficient timp studiind descoperă că există câteva artificii utilizate de specialiștii din domeniu, ce aduc oricărei case o notă de rafinament. Din fericire, putem acum obține niște rezultate destul de apropiate de visurile noastre, fără a cheltui bugete impresionante și chiar dacă locuința noastră are doar 50 de metri pătrați. 

 

Iată care sunt cele mai la îndemână tipsuri pentru a avea o casă elegantă fără a cheltui o avere:

 

1. Găsește covorul perfect pentru fiecare încăpere

Dacă nu ești încă pregătită să renunți la a avea covoare în casă, doar de dragul lipsei unui articol strângător de praf, poți găsi pe site-uri și în magazinele de specialitate numeroase modele de covoare ieftine cu modele și texturi extrem de variate, ce aduc un plus de frumusețe camerei. Acestea nu trebuie să aibă aceeași culoare cu draperiile, așa cum am fost obișnuiți în anii trecuți, ci trebuie să conțină culori complementare regăsite în celelalte elemente din cameră și a pereților. Forma acestuia trebuie să corespundă spațiului disponibil unde va fi amplasat, iar textura diferă în funcție de încăperea pe care o deservește. Din acest motiv, nu este indicat ca în bucătărie să avem covoare pufoase, deoarece aici se pot păta foarte ușor din cauza traficului intens. 

Fiind un element central ce atrage privirea încă din primele momente, acesta trebuie să fie ales cu atenție, pentru a completa estetica încăperii. 

2. Draperiile pot fi pata de culoare din dormitorul tău

Găsim pe piață atât de multe modele, încât alegerea lor devine din ce în ce mai grea. Este o misiune importantă, deoarece sunt elemente principale în orice cameră, la fel cum sunt și covoarele. Indiferent dacă le preferăm pe cele mai groase (blackout) sau pe cele mai subțiri, cu țesătură fină, draperiile îți pot pune în evidență întreaga cameră.

 

 La alegerea lor trebuie să ții cont de câteva ponturi simple:

  • Alege culori închise de draperii dacă spațiul camerei este unul generos;
  • Alege culori deschise pentru a oferi o lumină suplimentară camerei;
  • Alege o culoare care să se regăsească și în alte elemente din cameră: perne decorative, 

covor sau cuvertură). 

  • Alege o draperie cu model accentuat doar dacă ai ales un mobilier minimalist, pentru a

nu încărca prea mult camera.

 

3. Cuverturile pentru pat

În funcție de materialul dorit, poți opta de la modele din bumbac până la cele din satin. Acestea au un impact mare vizual pentru oricine intră în dormitor și, având dimensiuni mari, trebuie alese cu atenție în funcție de designul ales în cameră. 

În magazinele de specialitate găsim și modele de lenjerii de pat extrem de variate ce oferă fluiditate în amenajarea încăperii. Armonia culorilor și a texturilor trebuie sa existe în toate elementele dintr-o cameră, chiar și în cazul lenjeriei de pat pe care nu o vedem decât pentru câteva momente, pentru a crea o imagine de ansamblu plăcută ochiului. 

 

Indiferent care sunt culorile preferate sau alese pentru amenajarea casei tale, nu trebuie să te temi de combinațiile îndrăznețe, atât timp cât le alegi corespunzător. Te poți inspira din miile de poze găsite pe internet sau poți apela la serviciile unui designer de interior care să-ți înțeleagă viziunea și să o pună în practică întocmai, pentru ca mediul creat să fie unul potrivit dorințelor tale. 

 


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News