Cum să amenajezi casa de vacanță pentru un concediu de vis

Sursă foto: Shutterstock.com
34

Deținerea unei case de vacanță se află pe lista de dorințe a multora dintre noi. O căsuță confortabilă la poalele muntelui sau lângă plajă poate fi ideală pentru a petrece timp cu familia sau pentru a atrage grupuri de turiști dornici de o escapadă în natură.

 

Pentru cei care și-au dorit dintotdeauna o căsuță de vacanță, perspectiva poate fi acum mai realistă ca niciodată. Sunt disponibile variate kituri de cabane de vacanță din care poți alege, în funcție de preferințele tale și bugetul de care dispui.

 

Fie că îți dorești să o construiești pentru a o oferi în chirie, fie pentru a te bucura împreună cu familia și prietenii de o ieșire de weekend, o casă de vacanță îți oferă numeroase opțiuni și flexibilitate în ceea ce privește planificarea spațiului și finisajele. 

 

Acest lucru îți permite să creezi o casă ce se potrivește perfect locației, atractivă din punct de vedere estetic și care beneficiază de dotări calitative și de o întreținere redusă. Dacă scopul este să oferi casa de vacanță spre închiriere, alegerea inspirată a designului și a dotărilor poate face diferența dintre un calendar plin de rezervări și unul gol.

 

Iată cum să îți îndeplinești viziunea, fie că dorești să îți construiești casa ideală de vacanță, fie să începi o afacere profitabilă.

Amenajarea zonei de living

O zonă de living în plan deschis poate fi considerată o necesitate pentru o casă de vacanță. Modelele cu multe ferestre și tavan înalt creează un sentiment minunat de spațiu și lumină. Iar dacă livingul are și o formă pătrată, în contrast cu dimensiunile reduse ale casei, oferă o senzație minunată de lux și confort.

 

O a doua zonă, separată de living, oferă câteva opțiuni excelente de amenajare a unui refugiu pentru copii sau părinți. Poți amenaja o sală de jocuri sau un mini cinema și poți adăuga o canapea, pentru a oferi un spațiu de dormit suplimentar pentru oaspeți.

Dormitoarele de vacanță

Când vine vorba de dormitoare, dotări precum ferestrele mari și luminoase permit oaspeților să se trezească cu priveliști uimitoare, iar accesul la o terasă în aer liber oferă o notă specială.

 

Într-o casă de vacanță, este ideal ca dormitoarele să fie poziționate în așa fel încât să asigure intimitate și să ofere priveliști plăcute. 

 

Acordă atenție și dimensiunilor, deoarece vei dori să te asiguri că va încăpea numărul de paturi necesar pentru oaspeți, fără a înghesui spațiul.

Angajarea băilor din casa de vacanță

Baia este o altă încăpere în care modernizările pot transforma spațiul în ceva special. Gresia aplicată până la nivelul tavanului, dușuri de tip walk-in și o cadă independentă, toate fac o diferență uriașă în ceea ce privește aspectul băii. 

 

De asemenea, ar fi recomandat ca fiecare dormitor să includă o baie proprie. Dacă locația se află într-o zonă rustică unde nu sunt utilități, poți opta pentru montarea de panouri solare presurizate. În acest fel, te poți bucura de confortul de acasă atunci când vei utiliza dușul sau cada.

Alegerea finisajelor

Atunci când alegi modelul de parchet, orientează-te spre finisaje atractive și rezistente, care să fie ușor de curățat. Pardoseala din vinil este ideală pentru zonele cu trafic intens, în timp ce mocheta adaugă o senzație confortabilă în dormitoare. Cu toate acestea, montarea parchetului în dormitoare asigură o întreținere mult mai ușoară decât mocheta. Orice ai alege, important este să optezi pentru o pardoseală durabilă, astfel încât oaspeții să nu-și facă griji că lasă în urmă podele murdare. 

 

În ce privește iluminatul, lămpile sunt extrem de populare în casele de vacanță, deoarece au un aspect modern și oferă senzația de intimitate. Iluminatul suspendat deasupra zonei de dining sau a insulei din zona de gătit este o altă îmbunătățire de efect. 

 

Alegerea culorilor dă tonul casei, așa că merită să acorzi atenție acestui aspect. Dacă în locuința personală ai mers la sigur alegând combinații de culori clasice, în casa de vacanță ai posibilitatea de a amenaja interiorul în baza unei tematici.

 

Astfel, dacă locația se află în apropierea mării, poți opta pentru tematica marinărească, adăugând accente alb-albastre și elemente acvatice specifice. Pe de altă parte, dacă ai construit casa de vacanță la munte, poți alege un design rustic, decorând interioarele cu elemente naturale, de la zugrăveli, la obiectele de decor.

 

În concluzie, sunt multe aspecte de luat în considerare atunci când plănuiești amenajarea casei de vacanță perfecte. Dar atunci când ai în minte oaspetele ideal sau starea pe care vrei să o trăiești în cele câteva zile petrecute departe de oraș, rezultatul va fi o casă de vacanță pe care atât tu, cât și oaspeții tăi o veți iubi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata