Cum să gătești pastele ca un profesionist

Simplu și rapid de făcut, pastele sunt printre cele mai populare și esențiale produse de bază din cămara ta. Urmează câteva principii de baza și acești șase pași și, în curând, vei ști cum să gătești paste că un profesionist.

Acest ghid îți va arăta elementele de bază pentru a află cele mai bune combinații de paste și sos. Încearcă spaghete cu busuioc și roșii, pappardelle robuste cu ragù bogat sau tuburi mici de macaroane cu sos de brânză delicios. Deocamdată, totuși, începem cu ceva simplu. Iată câteva „reguli” de baza de urmat:

Întotdeauna sărează apa pentru paste! Va afecta gustul pastelor și al sosului cu care le servești, așa că nu rata niciodată acest pas.

Evită risipa de alimente și măsoară-ți porțiile. 75 g de paste uscate de persoană sunt potrivite. Dacă găteștipentru 4 persoane, vei avea nevoie de 300 g de paste.

Alege o oală mai mare pentru paste, pentru a se fierbe mai bine. Acoperă tigaia cu un capac pentru a aduce apa la fierbere mai repede, apoi scoate capacul odată ce apa fierbe sau redu puțin temperatura pentru a nu da peste.

Adaugă pastele în apă odată ce fierbe, niciodată înainte, și gătește fără capac.

Când ți-e foame și vrei să fierbi pastele mai repede, s-ar putea să fii tentat să folosești mai puțină apă. Este un gest greșit. La fel cum pastele au nevoie de o oală încăpătoare, au nevoie de multă apă pentru a se fierbe bine.

Iată un sfat pentru a face apa să fiarbă mai repede. Pune un capac pe oală, dar ține-l parțial descoperit, astfel încât să auzi când apă începe să fiarbă.

Începe să verifici gradul de fierbere a pastelor în anterior intervalului de timp necesar. Ia o singură bucată de paste folosind o furculiță pentru paste. Las-o să se răcească, apoi mușcă.

Cum se simte? Centrul rezistă suficient sau mai există un pic de duritate? Pastele au o textură elastica? Asta e ceea ce vrei, cu excepția cazului în care îți plac pastele mai moi. Dar indiferent de preferințele tale, este mai bine să greșești pastele de al dente, deoarece poți remedia asta dacă o textura nu este tocmai ceea ce ți-ai dorit. Dacă sunt însă prea fierte, este greu să mai remediezi ceva.

Cu aceste sfaturi, îți va fi mult mai ușor să gătești pastele într-un mod ideal.

Comentarii (0)
Adaugă comentariu