Decoratiuni exclusiviste pentru case aerisite cu sistem de ventilatie centralizat

Sursa foto: adela parvu
57

Îți dorești o locuință frumoasă, elegantă, eficientă din punct de vedere energetic, în care să te poți bucura în permanență de aer curat, oxigenat, fără mucegai, praf sau acarieni… fără să te lovești la orice pas de purificatoare, dezumidificatoare și alte asemenea?

Dacă răspunsul tău este DA, atunci sigur vei vrea să afli mai multe despre sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura – o investitie cu amortizare rapida, pentru care iti vei multumi toata viata!

Ce este sistemul de ventilație cu recuperare de căldură?

Acesta reprezintă o metodă inovativă special concepută pentru aerisirea locuințelor moderne, cu un consum redus de energie. Echipamentele de ultimă generație permit ajustarea intensității ventilației în conformitate cu nevoile zilnice ale ocupanților. În acest scop există programe prestabilite pentru care se poate alege sau se poate crea un program special, personalizat.

Sistemul de ventilație este mascat discret în interiorul pereților, lăsând la vedere doar grilele de ventilație. Întrucât acest trend a luat naștere în rândul oamenilor care pun un accent deosebit pe standarul lor de viață, producătorii au elaborat extrem de multe game de grile de ventilatie, astfel încât acestea să poată fi integrate cu ușurință în orice locuință, orice arhitectură și stil de design interior.

Grilele de ventilație în living

 

Este cunoscut faptul că livingul reprezintă zona cea mai „vie” a casei. Aici petreci timp alături de familie, primești prieteni și „respiri” cel mai mult. Din acest motiv, nu va mai trebui să te stresezi cu deschisul ferestrelor și cu posibilitatea apariției mirosurilor neplăcute. Cu sistemul de ventilație mecanică vei avea în permanență aer curat, indiferent de câți musafiri vei găzdui!

 

În plus, dacă aerul se viciază rapid, dacă apar mirosuri neplăcute sau fum, senzorul de calitate a aerului sesizează nevoia de creștere a debitului de aer, comutând singur pe modul de hiperventilație!

 

Și pentru că sigur vei vrea ca locuința ta să fie o oglindă a personalității tale, află cu grilele de ventilație Starline reprezintă mai mult decât simple obiecte de decor. Ele oglindesc un standard de viață superior, atât prin materialele de calitate utilizate în confecționarea lor, cât și prin design-ul luxuriant!

Ventilația mecanică în baie

 

Baia reprezintă o altă încăpere în care TREBUIE să instalezi acest sistem de ventilație inteligentă. Indiferent că ai sau nu posibilitatea deschiderii unei ferestre după fiecare duș, dacă ai instalat acest sistem vei observa cum umiditatea din încăpere va deveni de domeniul trecutului!

 

Datorită senzorului de umiditate, atunci când faci baie, este detectată prezența aburului și intensitatea ventilației va crește. În plus, chiar și dacă aprinzi doar lumina în baie, unitatea de ventilație va primi un semnal pentru a îmbunătăți tirajul și a extrage mirosurile neplăcute, fără însă a face un zgomot deranjant – ca în cazul ventilatoarelor clasice.

 

În ce privește grilele de ventilație Starline, acestea vin într-o mare varietate de forme, modele și materiale, astfel încât să poți transforma baia într-un spațiu elegant sau chiar într-o zonă spa.

 

Un somn odihnitor într-un dormitor de vis

 

Sigur că îți dorești o casă frumoasă, curată, elegantă și bine aerisită. Însă dacă este să te gândești bine, nimic nu spune stil de viață superior mai bine decât un somn odihnitor. Oricât sport ai face, cât de sănătos ai mânca sau cât de bine ți-ai echilibra obiectele din cameră astfel încât să fie Feng Shui… dacă aerul în care dormi nu este suficient de bine oxigenat… eforturile tale sunt sisifice.

 

Astfel, într-un dormitor elegant, aerisit în permanență (fără ferestre deschise și zgomote deranjante, aparate în priză, șamd), nu ai cum să te trezești altfel decât bine dispus! Este ca și cum ai dormi sub clar de stele, însă fără frig și insecte!

 

 Avantajele ventilației mecanice în bucătărie

 

Bucătăria este „inima casei”. Din păcate, însă, aceasta este și zona care „se îmbolnăvește” cel mai des. Mirosurile se impregnează în tencuială, oricât ai ține hota pornită. Vaporii de apă contribuie la distrugerea pereților, precum și la apariția igrasiei. Produsele de ardere distrug pasiv gresia, faianța și mobilierul.

 

Așadar, dacă vrei să te asiguri că ai o bucătărie bine aerisită, sănătoasă și eficientă, atunci ai nevoie de acest sistem de ventilație. Echipamentele de ultimă generație permit selectarea unui mod special de ventilare menit să reducă volumul de aer extras, astfel încât hota să funcționeze eficient și încăperea să fie aerisită și lipsită de mirosuri/umiditate.

În final, poate cel mai important loc în care vei vrea să instalezi grilele de ventilație îl reprezintă camera copilului. În felul acesta îi vei asigura un somn liniștit, aer curat permanent, care îl va ajuta să se concentreze mai bine la teme, citit și chiar la joacă, încurajând creativitatea și procesul de învățare. De asemenea, ventilație mecanică va da un randament incredibil în episoadele de gripă și răceală, întrucât aerul uzat va fi evacuat continuu, eliminând cu el virusurile și bacteriile.

 

Sursa foto: designgitter.de

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata