Deratizarea: cum să scapi de șoareci, șobolani și alte rozătoare?

20

Șoarecii, șobolanii și alte rozătoare sunt ființe dăunătoare prin natura lor – pe lângă bolile pe care le pot transmite omului, acestea pot produce și pagube însemnate. Indiferent de locul în care stai sau de sezonul în care te afli este posibil să te confrunți cu prezența acestor ființe atât de nedorite pe lângă locuința omului.

Pentru că sunt din ce în ce mai rezistenți, pentru a scăpa de aceștia este nevoie de multe ori de a acționa rapid și chiar de a contacta profesioniștii care prestează servicii ddd fie pentru a detecta prezența acestora, fie pentru a-i extermina definitiv din locuință sau gospodărie.

Cum poți detecta prezența șoarecilor și a altor rozătoare?

Locuințele oamenilor sau locurile cu mâncare sunt locul de joacă preferat al rozătoarelor. Acestea își fac cuiburi și se înmulțesc cu mare ușurință dacă au mediul prielnic pentru a face acest lucru. În locurile întunecate, în colțurile umede (în mansarde, în spatele mobilei, sub pat), rozătoarele pot fi găsite oriunde în interiorul sau în exteriorul locuinței. Acestea se deplasează mai ales noaptea, ceea ce face ca detectarea lor să fie destul de dificilă – rareori sunt văzuți și în timpul zilei.

Prezența unor rozătoare pe lângă locuință poate fi detectată prin anumite semne sau urme pe care le lasă acestea. Poate fi vorba fie de excremente găsite în colțurile întunecate ale bucătăriei sau subsolului, fie de zgârieturi ale pereților atunci când este liniște deplină (mai ales noaptea), fie de urmele de mușcătură lăsate pe cabluri sau alimente. În cazul în care ajungi să observi șobolani circulând liber în jurul locuinței și pe timp de zi, cel mai probabil există o colonie mai mare, iar membrii ei au nevoie de hrană. Dacă ajungi în acest punct, cel mai probabil ai nevoie urgent de serviciile ddd pe care ți le pot pune la dispoziție firmele specializate în acest sens.

Cum poți îndepărta rozătoarele din jurul locuinței sau din interiorul ei?

Soluțiile obișnuite pentru eliminarea rozătoarelor din gospodărie au o eficiență limitată. Una dintre aceste soluții este reprezentată de otrăvuri. Cu toate acestea, otrăvurile nu reprezintă o soluție ideală mai ales atunci când în preajmă sunt animale de companie sau copii care pot avea acces la ele. Totodată, eficacitatea acestora nu este garantată, deoarece după câteva zile mâncarea otrăvită nu mai este suficient de proaspătă pentru rozătoare. Capcanele reprezintă, de asemenea, o soluție în acest sens, însă cea mai eficientă dintre ele este reprezentată de deratizarea cu soluții speciale utilizate de profesioniștii în domeniu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata