Idei de amenajare casa

Când vine vorba de idei de amenajare casă, designerii pot avea un impact puternic, odată ce se implică într-un proiect. Sunt persoane creative, care adoră să își imagineze, să viseze și să exploreze, urmându-și intuiția. Acestea fiind spuse, există câteva principii care îi ghidează, în materie de design interior, pentru a asigura un rezultat extraordinar la finalul fiecărui proiect. Ele sunt concepte testate și funcționale.

Delta Studio vă prezintă o listă cu sfaturi preluate din principiile menționate anterior, pentru o înțelegere mai amplă a subiectului. Vă recomandăm să lucrați cu un specialist, alături de care să construiți locuința perfectă pentru dumneavoastră!

Momentul oportun pentru alegerea culorii de vopsea

De foarte multe ori, proprietarii de case doresc să aleagă culoarea vopselei înainte de a se muta în respectiva locuință. Deși pare un proces logic, nu este tocmai un început ideal.

Există nenumărate opțiuni de culori, în diverse nuanțe și tonuri. Fiecare arată diferit de la locuință la locuință, deoarece tipul surselor de lumină și gradul de iluminare variază.

Bineînțeles, alegerea perfectă reprezintă o culoare care se completează armonios cu tapiseria, opera de artă, covorul și mobilierul. Specialiștii sugerează optarea pentru o culoare finală după ce mobilierul și alte elemente ale amenajării sunt deja alese și introduse în cadrul locuinței.

Amplasarea mobilierului

Se recomandă evitarea supraaglomerării unei încăperi. Scopul final al unui proces de amenajare este reprezentat de construirea unui spațiu echilibrat, atât din punct de vedere estetic, cât și din punct de vedere funcțional.

Un spațiu nu trebuie încărcat. Un număr mai redus de piese de mobilier sporește amplitudinea spațiului. Simultan, camera va avea un aspect mai plăcut și elegant.

Utilizarea corpurilor de iluminat

În cadrul unui proces de amenajare casă, iluminarea – unul dintre cele mai importante elemente ale designului interior – este deseori neglijată. Mobilierul elegant își poate pierde din farmec în cadrul unei încăperi cu grad redus de iluminare. Concomitent, lumina influențează starea de spirit.

Pentru a spori efectul vizual al unei camere, specialiștii recomandă utilizarea eficientă a corpurilor de iluminat. Sunt disponibile trei tipuri de iluminare artificială: ambientală, de accent și de lucru (task lighting).

  • Iluminatul ambiental sau general îndeplinește nivelul general de iluminare în cadrul unui spațiu.
  • Iluminarea de accent este utilizată pentru a evidenția anumite caracteristici ale camerei, precum obiectele de artă și alte elemente cu scop decorativ.
  • Iluminarea de lucru (pentru task-uri) se referă la sursele de lumină ușor de direcționat și reglabile – exemplu fiind lămpile de studiu și sisteme montate pe dulapurile din bucătărie și baie.

Se recomandă alegerea și evidențierea unui punct focal principal, precum șemineul, și a unui punct focal secundar, pentru echilibrarea generală a spațiului. Toate acestea, prin intermediul multiplelor opțiuni de iluminare.

În materie de amenajări interioare, în cadrul unor băi de dimensiuni relativ mici, este important să menționăm efectul luminii bine poziționate. Iluminarea corectă reprezintă un element esențial al tuturor planificărilor eficiente pentru locuințe. Aceasta creează ambianță și sporește gradul de amplitudine a încăperii.

Pentru o modalitate accesibilă de economisire a spațiului se recomandă instalarea unui corp de iluminat deasupra dușului. Astfel, se vor elibera pereții pentru depozitare.

Elemente de personalizare

 

Un spațiu impresionant este conturat prin personalizarea componentelor. Acesta reprezintă o exprimare indirectă a caracterului proprietarului.

Sunt disponibile diverse variante de personalizare a unei încăperi, care nu țin cont de dimensiunile spațiului. Elemente precum taburete și biblioteci cu pete de culori puternice, precum și un candelabru supradimensionat, reușesc să depășească un stil convențional de amenajare casă. Utilizarea acestora produce un rezultat carismatic.

Usi de interior

În cazul în care gradul de iluminare naturală este redus, există multiple opțiuni de maximizare a acestei resurse. Profesioniștii recomandă optarea pentru o ușă cu suprafață reflectorizantă. O finisare lucioasă / semi-lucioasă pentru o ușă poate reflecta și propaga lumina în cadrul unei încăperi. Utilizarea acestui tip de ușă, alături de mobilier metalic sau diferite obiecte cu accente metalice, va contura o locuință cu adevărat impresionantă.

Culori vibrante si indraznete

 

Când discutăm despre bucătării și mobilă de bucătărie, schemele de culori vibrante vor continua să fie populare în această perioadă, cu accent pe aplicațiile scandinave – pe culori puternice – sau pe un design maximalist complet – cu pete de culoare. Utilizarea culorii în bucătărie este extrem de importantă. Aceasta ar trebui să reflecte personalitatea proprietarului, îndeplinindu-i nevoile.

De exemplu, un spațiu de gătit ar putea fi luminos și vibrant, în timp ce pentru spațiile destinate distracției și adunărilor sociale se pot alege culori în nuanțe mai închise, pentru a oferi o ambianță adecvată.

Bucătăria din imagine este marcă Delta Studio, amenajată în stil modern.

“Întregul concept de amenajare al acestui apartament modern din Eforie Nord a plecat de la ideea compunerii unui spațiu deschis, aerisit, cu vibrații marine. S-a optat pentru o cromatică neutră, dar caldă, cu accente de textile geometrizate, metal vopsit și corpuri de iluminat ce pun în valoare corpurile de mobilier. Rezultatul este o atmosferă relaxantă de vacanță.” – Delta Studio

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata