La ce ar trebui să fii atent când construiești o casă nouă?

Realizează-ți visul de a deține propria casă planificând-o în mod individual. Ca și în cazul cumpărării unei case, există multe lucruri care ar trebui luate în considerare atunci când te pregătești pentru o construcție nouă. Cu sfaturile de mai jos pentru planificarea propriilor patru pereți, în calitate de client vei fi bine echipat în ceea ce privește subiectul de constructii case.

Finanțarea este pe primul loc

Pentru orientarea ta financiară și pentru estimarea propriului cadru financiar pentru cumpărare și construcție, ar trebui să te ocupi mai întâi de subiectul finanțării.

Un calculator de buget îți oferă o idee inițială despre cât de mult îți poți permite împrumutul. În plus față de indicarea calculatorului de buget, are sens o consultare cu banca ta, deoarece pe cât de diferite sunt cerințele pentru o clădire nouă, la fel de diferite sunt nevoile pentru un împrumut. Află în avans despre tipurile de finanțare și cele de rambursare . De asemenea, consilierul tău îți va oferi sfaturi valoroase cu privire la finanțare și construcții noi.

În ciuda unei bune planificări, pot apărea lucruri neprevăzute care afectează finanțarea. Componentele posibile , precum rambursările speciale și pauzele în rate, sunt la fel de importante în finanțare ca și condițiile. Planifică o rezervă financiară pentru neprevăzut. Dacă apreciezi finanțarea flexibilă a construcției pentru proiectul tău de construcție, atunci mizează pe siguranță când construiești o casă.

Gândește-te la costurile de construcție

Când construiești o casă, primele costuri apar atunci când cumperi terenul. S-ar putea să existe un comision de broker pentru cumpărarea proprietății. Trebuie luate întotdeauna în considerare costurile impozitului pe transferul imobiliar asupra proprietății, ale notarului și ale înscrierii în cartea funciară.

De asemenea, este bine să iei în considerare faptul că înainte de începerea construcției pot fi adăugate costuri de dezvoltare, costuri de supraveghere și demolări, precum și costuri pentru autorizația de construire. Pentru a-ți putea îndeplini visul unei case frumoase, ar trebui să investești într-un arhitect sau o firmă recunoscută de construcții.  La începutul construcției există încă costuri pentru electricitatea amplasamentului și apa pentru construcții. Deci, asigură-te că planifici și rezerve financiare. Adesea uitate sunt costurile de proiectare a facilităților exterioare, care mai pot adăuga rapid câteva mii de euro. Nu uita să iei în considerare costurile asociate curților interioare, precum cele aferente montajului de pavaje curti.

Pe lângă costuri, locația proprietății ar trebui inclusă și în procesul decizional. Lungimea deplasărilor este la fel de importantă aici ca distanța până la grădiniță sau școală. Conexiuni bune de transport, posibile activități de agrement în apropiere, oportunități de cumpărături și medici joacă, de asemenea, un rol. Verifică toate aceste condiții cu atenție, de exemplu, întrebând vecinii. Locația se potrivește nevoilor tale? La urma urmei, ar trebui să te simți bine.

Fă-ți timp pentru a planifica spațiul de locuit

Timpul suficient este important atunci când planifici o construcție de casă cu un arhitect, deoarece multe întrebări trebuie clarificate: Ce dimensiune ar trebui să aibă casa? Este posibilă o extindere a casei și este posibilă din punct de vedere structural? Unde ar trebui să fie amplasat dormitorul, camera de zi, baia și bucătăria?

Mulți viitori proprietari se gândesc mai întâi unde ar trebui să fie bucătăria, zona de intrare sau camera copiilor. Cu toate acestea, este mult mai important să clarifici mai întâi cât spațiu de stocare ai nevoie sau dacă ai nevoie de un subsol.

Pentru a garanta securitatea planificării, cel mai bine este să iei în considerare următorii cinci ani. De exemplu, dacă unul dintre copiii tăi este pe cale să se mute, va fi nevoie de mai puțin spațiu locativ.  O mansardă poate fi ideală pentru a servi și ca spațiu de depozitare. Alegeți cu atenție firma care se va ocupa cu lucrările de montaj acoperisuri, veți dori ca acoperișul să fie cât mai rezistent în timp.

După ce noțiunea spațiului a fost clarificată, poți începe cu aspectul camerei. Chiar de la prima schiță a planului de etaj, ar trebui să te gândești la orientarea și utilizarea camerelor, precum și la dimensiunea acestora. Ca un ghid aproximativ: dormitor de aproximativ 16 m², cameră pentru copii de la 10 m² și cameră de zi de la 20 m². Cu toate acestea, dimensiunile camerei depind de ideile tale. Dacă camera de zi are rolul de sufragerie, 20 m² este probabil prea mică. Și copiii au nevoie de tot mai mult spațiu odată cu înaintarea în vârstă. Gândește-te la facilități într-un stadiu incipient, astfel încât să ai suficient spațiu mai târziu.

Alinierea corectă a spațiilor nu este importantă doar pentru bunăstare. Folosește incidența luminii solare pentru a economisi costurile de încălzire. În nord ar trebui să existe camere care să aibă nevoie de puțină lumină de zi, cum ar fi baia sau o cămară. Dacă vrei să fii trezit de soare dimineața, planifică dormitorul pe partea de est. Bucătăriile pot fi, de asemenea, amplasate pe partea de est. Partea sudică și vestică este cunoscută pentru cantitatea generoasă de soare. Geamurile generoase înseamnă că camerele se încălzesc rapid și nu trebuie să încălzești la fel de mult. Din păcate, există și riscul supraîncălzirii de la prea mult soare. Costurile de încălzire pot fi, de asemenea, economisite prin geamuri izolante eficiente și cele mai noi sisteme de încălzire.

Aruncă o privire la planul de dezvoltare

Chiar și cu cea mai bună planificare, planul de dezvoltare îți poate contracara planurile. Asigură-te în avans și lasă un arhitect să te sfătuiască ce proiect poți implementa și ce restricții există, cum ar fi numărul de etaje permise. De asemenea, gândește-te la facilitățile exterioare din timp. Restricțiile pentru proiectele de construcții, cum ar fi un garaj sau un loc de parcare sunt, de asemenea, menționate în planul de dezvoltare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata