Spoturi LED – Iluminarea potrivită în funcție de cameră

Decorarea locuinței este, poate, cel mai palpitant aspect atunci când începi un proiect de renovare sau când, pur și simplu, îți construiești noul cămin. Pe lângă mobilierul ales, iluminarea ambientală și de sarcină sunt două dintre aspectele care ar trebui să te preocupe cel puțin la fel de tare ca alegerea materialelor folosite în design!

Când vine vorba de iluminarea casei tale, fiecare cameră ar trebui să aibă propria sa personalitate, cu un anumit regulament de amplasare a corpurilor de iluminat, luminozitate, temperatură și culoare. Așa că, indiferent dacă ești în căutarea unei modalități de a-ți îmbunătăți designul ambiental cu ajutorul unor surse de iluminat vii, ori că ai în plan o nouă amenajare de locuință, cu niște spoturi LED poți face absolut orice!

Felul în care arată locuința ta, ar trebui să te reprezinte întru totul. Tocmai de aceea, venim în ajutorul tău cu câteva idei de iluminare a tuturor camerelor casei pe care să le schimbi din punct de vedere ambiental cu ajutorul unor spoturi LED, care nu interferează cu designul gândit de tine în niciun fel!

Frumusețea unor spoturi LED este că se integrează în absolut orice stil arhitectural ai prefera. Nu sunt pretențioase din punct de vedere vizual, dar nici nu trec neobservate! Niște spoturi LED pot fi alegerea perfectă ca sursă de iluminat pentru întreaga locuință. Rămâi în continuare alături de noi și vezi cum îți poți amenaja locuința din punct de vedere ambiental cu ajutorul unor spoturi LED!

Fiecare cameră a casei are propria personalitate. Scoate-o la iveală cu spoturi LED!

Credeai că doar lumina soarelui îți dă suficientă energie cât să îți îndeplinești sarcinile? Ei bine, nu doar lumina naturală te ajută să fii productiv. Cu lumina potrivită, niște spoturi LED funcționează în mod similar.

Lumina albastră dată de niște spoturi LED produce serotonină, substanță ce te ajută să te concentrezi, să stai treaz și să fii într-o stare alertă. Pe de altă parte, niște spoturi care nu emit lumină albastră, permit creierului să producă melatonină, ceea ce te face să te relaxezi, îți induce o stare de somnolență, deci te pregătește pentru un somn bun.

Cum fiecare temperatură a luminii produse de spoturi LED are capacitatea de a transmite o anumită stare de spirit, este absolut firesc să alegi culorile și temperaturile în funcție de camera și de lucrurile pe care urmează să le faci în acel spațiu. Urmează să îți prezentăm în continuare tipul luminii potrivite de spoturi LED pentru fiecare încăpere a casei.

Spoturi LED pentru dormitor și un ambient odihnitor

Dormitorul este singura încăpere a întregii locuințe în care trebuie să te ferești de lumina albastră. Camera în care dormi trebuie să îți ofere o atmosferă relaxantă, calmă și liniștită care să te îmbie la odihnă.

Cu lumina potrivită data de niște spoturi LED, creierul tău va putea produce suficientă melatonină cât să te poți bucura de un somn odihnitor. Alege, așadar, lumină caldă pentru dormitor. Niște spoturi LED de acest tip te vor ajuta să te odihnești în fiecare seară după o zi plină.

Iar în cazul în care îți face plăcere să savurezi o carte seara, poți opta adițional pentru o lampă de noptieră care să emită suficientă lumină rece cât să te poți concentra pe citit. Însă nu încerca să adormi pe acea lumină, fiindcă te va obosi foarte tare. Alege spoturi LED emitente de lumină caldă și nu foarte puternică pentru dormitor.

 

Ce spoturi LED alegi pentru bucătărie?

Sursă foto Adobe

Bucătăria este, în esență, un spațiu de lucru. Acolo îți începi diminețile, așa că niște spoturi LED care emit lumină albastră deasupra blatului de lucru te vor ajuta să te trezești și să intri într-o stare mai alertă în timp ce pregătești micul dejun. Dacă ai și o masă în bucătărie, luminile intermediare oferite de spoturi LED pot crea un ambient plăcut pentru a echilibra luminile albastre mai strălucitoare de la blatul de lucru.

Alege lumina potrivită pentru o claritate desăvârșită în baie

Sursă foto Adobe

În mod ideal, iluminatul ar trebui să vină din jurul oglinzii, mai degrabă decât din tavan. Folosirea luminilor strălucitoare îți va asigura că nu pierzi niciun detaliu atunci când te aranjezi. Așadar, pentru iluminarea corectă a băii, alege spoturi LED cu lumină rece, care să ajute să evidențiezi orice detaliu mic al feței atunci când te aranjezi pentru serviciu!

Când alegi spoturi LED pentru locuința ta, reține că luminozitatea este cheia. Iluminarea pentru diferite activități nu este destinată iluminării unei camere întregi, dar va necesita mai mulți lumeni decât iluminarea ambientală.

Alege spoturi LED potrivite pentru camera de zi!

La fel ca în dormitor, este bine să eviți culorile mult prea luminoase, care emit lumină albastră. Altfel riști să creezi serotonină în mod excesiv și să dispui de o cantitate uriașă de energie. O alternativă ar fi să optezi pentru spoturi LED cu lumină intermediară, care pot fi orientate spre pereți pentru a ilumina obiecte, fotografii de familie sau pur și simplu pentru a reduce strălucirea de pe televizor. Poziționarea spoturilor spre pereți sau în tavan este o modalitate excelentă de a elimina umbrele nedorite.

Lucrezi de acasă? Ce tip de iluminare alegi în biroul tău?

Lucrul de acasă este și așa dificil, motiv pentru care alegerea luminii potrivite și a corpurilor de iluminat care să îți ușureze treaba, sunt vitale. De aceea, recomandăm pentru birouri alegerea unor spoturi LED cu lumină rece sau chiar intermediară, care imită lumina zilei pentru a-ți favoriza producția de serotonină.

În acest fel, te menții concentrat, alert și energizat pe tot parcursul programului. Asigură-te că plasezi spoturi LED în așa manieră încât să nu îți creeze disconfort atunci când lucrezi la laptop. De asemenea, ai putea lua în considerare chiar și integrarea unei lămpi de birou cu LED-uri, care oferă o iluminare excelentă și îți dau capacitatea de a comuta temperatura culorii dorite.

Alege întotdeauna corpuri de iluminat și spoturi LED care pot fi ajustate și ia în considerare culorile pentru tipul de activitate desfășurat. Intră chiar acum pe Electric14.ro și descoperă spoturi LED cu lumină caldă, rece și ambientală, potrivite pentru orice încăpere a locuinței tale.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata