Top 3 Tipuri de Spoturi LED pentru schimbarea ambientului

De câte ori nu ai simțit că parcă ai vrea să schimbi ceva în apartamentul tău, sau să aduci o nouă tendință, o nouă atmosferă, un vibe fresh în casa în care locuiești? Sau poate că simți nevoia unui nou design în birou, pentru sporirea concentrării și productivității. Însă, de multe ori, costurile unei renovări complete a camerei ajung destul de costisitoare.

Ei bine, lumina și culorile care învăluie camera sunt cel mai adesea motivul petnru care se dorește o schimbare. Senzația de spațietate, atmosfera generală a camerei, toate acestea sunt afectate de impactul luminii. Și nu întotdeauna schimbarea obiectelor, culorii mobilierului sau vopselei de pe perete reprezintă cea mai la îndemână soluție – așa că ce ar fi să mergi direct la sursă?

Te-ai gândit vreodată să schimbi direct sursa de iluminare? Ei bine, trecerea la spoturi LED poate schimba complet ambientul oricărui spațiu, iar alegerea acestor LED-uri în combinația optimă de forme, mărimi și stiluri mai mult sau mai puțin elegante poate fi tot ce ai nevoie. Despre asta este și discuția noastră în acest articol, și anume Top 3 tipuri de spoturi LED pentru schimbarea ambientului!

1. Panouri LED

Sunt poate cel mai versatil, complex, elegant și adaptabil tip de spoturi LED, disponibile în cele mai diverse forme și mărimi pentru a fi integrate în orice tip de design al încăperii, fie acesta casual, modern, elegant, rustic etc. Încadrându-se în orice arhitectură și stil, panourile LED sunt extrem de durabile, rezistând ani la rândul, se găsesc în toate tonurile de lumină albă, și pot fi utilizate atât în birouri și săli comune (lounge, sufragerii, săli de meeting), cât și în camera de zi, dormitoare sau pe holuri.

Varietatea de opțiuni disponibile pe piață începe cu clasicele forme pătrate și rotunde de panouri LED, urmate însă de forme mai sofisticate precum triunghiuri, semicerc, semilună, hexagon etc.

2. Becuri LED

Cu forma tradițională, clasică a becurilor, acest tip de LED este cel mai potrivit ca metodă de iluminare pentru arhitectura modernă. Prietenoase cu mediul, eficiente energetic și performante ca tehnologie de iluminare, becurile LED pot fi adesea compatibile cu întrerupătoarele cu reglaj, permițând ajustarea intensității luminii în funcție de necesități, motiv pentru care sunt o alegere perfectă pentru băi, camere și dormitoare.

De asemenea, în funcție de aspirațiile pentru ambient, becurile LED sunt disponibile într-o varietate de culori, dimensiuni și nuanțe, nu doar în forma clasică, cea cu lumină albă.

3. Tuburi LED

La fel de eficiente energetic și cu un consum la fel de mic care se reflectă într-o factură redusă la electricitate, precum becurile LED, tuburile LED sunt o altă formă de iluminare care nu produce căldură și păstrează proprietățile de rezistență și durabilitate ale spoturilor LED. Emite o lumină uniformă, plăcută, și este perfect pentru birouri datorită formei lungi care permite poziționarea nu doar în tavan, ci și pe colțuri, cu aceeași eleganță.

Tuburile LED reprezintă de asemenea o înlocuire perfectă a tuburilor neon, și deci sunt o alternativă ideală chiar și într-un design mai rustic, în cabane sau case de vacanță. Păstrează atmosfera tradițională, folosind însă o tehnologie modernă, mai ieftină și mai ecologică.

Concluzie

Pe lângă toate aceste tipuri de spoturi LED care, într-adevăr, vor contribui în mod semnificativ la schimbarea atmosferei, eleganței, stilului și design-ului oricărui spațiu, nu uita totuși că la fel de importantă este și culoarea LED-ului ales. Mai ales în cazul luminii albe, există variante de la alb cald la alb neutru și alb rece, fiecare aducând cu sine o serie de alte proprietăți și influențe asupra ambientului.

Asigură-te, așadar, că vei rezona cu tonurile de lumină ale LED-urilor alese, că acestea se vor potrivi cu tipul de spațiu în care le instalezi (baie/bucătărie/birou/curte/terasă etc), și că efectul va fi nu unul obositor, ci unul cât mai potrivit cu tema și atmosfera încăperii, unul luminous, odihnitor și energizant, capabil să îți ofere întotdeauna acel boost de energie de care ai nevoie!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata