Top 5 aparate electrocasnice de care ai nevoie în bucătărie

Vrei să-ți amenajezi de la zero o bucătărie modernă sau vrei să-ți actualizezi colecția de aparate electrocasnice și nu știi care sunt cele mai utile aparate? În articolul de astăzi îți vom prezenta un top al celor mai utile aparate electrocasnice de care ai nevoie într-o bucătărie modernă. Mai mult decât atât, am selectat pentru tine doar aparate care pot fi folosite în mai multe feluri și de care poți beneficia pentru perioade lungi de timp. Iată top 5 aparate electrocasnice esențiale într-o bucătărie complet utilată!  

  • Robotul de bucătărie

Dacă te încadrezi în categoria persoanelor care nu doresc să petreacă prea mult timp în bucătărie, un robot de bucătărie reprezintă rezolvarea tuturor problemelor. Varietatea de modele de roboți de bucătărie disponibilă în magazine este largă, motiv pentru care poți alege un aparat electrocasnic potrivit nevoilor tale și bugetului de care dispui. Un robot de bucătărie poate duce la bun sfârșit de la cele mai simple sarcini precum tocarea legumelor, până la cele mai complexe precum frământarea aluatului sau obținerea unor compoziții excelente pentru diverse preparate. 

În funcție de robotul de bucătărie pentru care optezi, acesta vine la pachet cu opțiuni multiple, oferind numeroase alternative de preparare a mâncării. Fără îndoială, un robot de bucătărie este un aparat electrocasnic extrem de util în bucătărie, multifuncțional, ce are încorporate funcțiile unor aparate precum râșnița, mixerul, storcătorul de fructe, blenderul, mașina pentru aluat sau răzătoarea. 

  • Blenderul multifuncțional 

Blenderul este un alt aparat electrocasnic esențial în bucătărie, reducând substanțial timpul pe care-l petreci gătind. Cu ajutorul unui blender poți prepara cu ușurință de la rețete de sosuri, până la supe creme sau mâncare pasată pentru copii. Atunci când utilizezi un blender puternic, devine foarte ușor să prepari cel mai sănătos smoothie de fructe în doar câteva minute. Un blender multifuncțional poate fi folosit cu succes și pentru prepararea unor rețete delicioase de cocktail. 

Astfel, optează pentru un blender multifuncțional pe care să-l poți utiliza atât pentru tăierea sau mixarea ingredientelor, cât și pentru procese de lichefiere sau de zdrobire a gheței. 

  • Tocătorul electric multifuncțional 

Trebuie să recunoaștem! Cea mai dificilă parte a preparării unei rețete este cea în care trebuie să toci sau să mărunțești ingredientele. Suntem siguri că au existat numeroase dăți când te-ai rănit în timp ce încercat să toci o ceapă așa cum o fac bucătarii profesioniști. Astfel, un tocător electric nu numai că te va ajuta să economisești timp, ci va și reduce riscul accidentelor în bucătărie. Pentru a te asigura că îți echipezi bucătăria cu un aparat util, optează pentru un tocător electric cu o putere mare, între 400W și 600W. Modelele multifuncționale de tocătoare permit chiar prepararea diverselor creme sau sosuri pentru rețetele tale. 

  • Aparatul de făcut sandvișuri 

Un sandwich maker este unul dintre acele aparate electrocasnice indispensabile în bucătărie și pe care îl vei utiliza aproape zilnic pentru a prepara fie un sandviș cald, fie pentru a pregăti celebrele waffles pentru un mic dejun delicios în familie. Un aparat multifuncțional pentru sandvișuri poate servi și pentru prepararea unui grătar pentru masa de prânz. 

Având avantajele unei plite, sandwich maker-ul este util și în prepararea legumelor și a cărnii, iar dacă vrei să beneficiezi din plin de toate avantajele pe care un astfel de aparat multifuncțional le oferă, optează pentru un model cu plăci detașabile. 

  • Filtrul de cafea 

Un filtru de cafea este esențial pentru iubitorii cafelei ce îi energizează în fiecare dimineață, dar și pentru persoanele care preferă să bea zilnic ceai. Optează pentru un filtru de cafea cu oprire automată și funcție de programare. Cu siguranță ți-ar plăcea să te trezești dimineața și să găsești în bucătărie o cană de cafea proaspăt făcută! 

Investește și tu în astfel de aparate electrocasnice esențiale în orice bucătărie modernă și ușurează-ți munca în bucătărie. Vei vedea că timpul petrecut în bucătărie se va diminua considerabil și va fi o adevărată plăcere să prepari rețetele preferate cu un minim de efort! 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata