1.500 de farmacii din ţară au intrat în insolvenţă

Colegiul Farmaciştilor şi Colegiul Medicilor trag un semnal de alarmă în privinţa problemelor cu care se confruntă domeniul sanitar din cauza crizei financiare. Potrivit unui comunicat de presă remis sâmbătă (15 mai 2010) 1500 de farmacii din ţară au intrat în insolvenţă, iar alte 400 sunt în faliment.

„Spitalele mari din ţară au început să intre în insolvenţă şi ele, iar Casa de Asigurări de Sănătate Bucureşti, precum şi alte câteva Case din ţară sunt în incapacitate de plată… În spitale, pacienţii sunt nevoiţi să cumpere chiar şi aţa chirurgicală, întrucât farmaciile de spital sunt goale de săptămâni întregi”, menţionează comunicatul. De asemenea, se atrage atenţia şi asupra numărului mare de medici care părăsesc ţara pentru a lucra în condiţii financiare mult mai bune în străinătate.

„După exodul a peste 2.500 dintre ei, urmează un nou val mai puternic, existând 4.700 de cereri de plecare în străinătate… Puţinii medici români care au rămas în ţară nu îşi mai pot exercita profesia nici măcar la limita minim acceptabilă”, se arată în comunicat. În context, se precizează că cele mai afectate categorii sunt bătrânii şi copiii şi se lansează un apel către decidenţii politici să iasă ”din autismul lor” şi să înceapă discuţiile serioase pentru rezolvarea problemelor din sistem.

Citește și
1 Comentariu
  1. nemo spune

    Sistemul sanitar este numai unul din domeniile care se rosyogolesc pe panta. Cam totul se duce pe rapa. Acyula administratie nu este in stare sa opresca probusirea din lipsa de autoritate. Dl. Boc n-are nici o autoritate asupra ministrilor sai deoarece adevaratul patron este dl. Basescu. Ministrii au si ei propriile interese si cu totii sunt la cheremul clientelei politice care ii sustine financiar si cere recompense. Sunt doua solutii: continuam cu actuala administratie ca sa nu provocam o criza politica si mergem la o cronicizare a crizei, bajbaind pe fundul prapastiei fara speranta de redresare in timp rezonabil, fie schimbam administratia, intram in insolventa si o luam de la capat. Ne va fi foarte greu (celor multi, bineinteles, ca ei platesc deobicei), dar cu speranta ca vom iesi din criza si ne vom alinia cu restul EU. Sl cu speranta ca vom fi mai destepti, ca ne vom trezi, cei putini care vor mai ramane. Necazul este ca nu prea vad cu cine!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata