74% dintre companiile europene, afectate de întreruperile sistemelor IT

Aproximativ 74% dintre liderii companiilor europene considera ca organizatiile lor au fost “foarte” sau “extrem” afectate de caderile sistemelor IT, in timp ce numai 18% dintre directorii europeni sunt de parere ca societatile pe care le conduc au fost foarte eficiente, releva un studiu elaborat de McKinsey&Co, companie de consultanta in management.

Conform cercetarii, intitulata “Un apel la actiune pentru companiile europene”, un numar semnificativ de corporatii au recunoscut ca trebuie sa se adapteze la schimbari, iar 31% dintre directorii europeni au spus ca dezvoltarea de produse si servicii noi constituie o prioritate.
Cercetatorii de la McKinsey au introdus terminologia “noua normalitate”, prin care companiile sunt sfatuite sa se alinieze in domeniul IT la necesitatile companiei, sa-si imbunatateasca tiparele de gestionare si competentele, sa reduca diferentele de performanta, sa identifice oportunitatile pentru inovatii sustinute de IT si, nu in ultimul rând, sa promoveze un mod de gândire care cultiva.

Studiul a scos la iveala faptul ca sefii de departamente din Europa au tendinta de a da raportul mai rar directorilor decât o fac cei din alte parti ale lumii. Practic, numai 31% dintre sefii de departamente raporteaza directorilor, spre deosebire de 56% in America de Nord.
Totodata, 71% dintre directorii de companii si directorii IT au declarat, pentru studiul McKinsey, ca strategia de IT si cea de afaceri trebuie integrate intr-o relatie strânsa, dar numai 27% au considerat ca acesta este si cazul companiilor lor.

Cercetarea McKinsey arata ca, in perioade de crize economice, conducerile companiilor se schimba des, 84% dintre firmele IT de pe glob si 40% dintre cele din Statele Unite, care erau lidere inainte de recesiunea din 2000-2001, nereusind sa se mentina pe aceste pozitii dupa trecerea momentelor dificile.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata