Accor a studiat o posibilă fuziune cu rivalul InterContinental

Lanţul hotelier francez Accor SA a studiat în ultimele luni un proiect de fuziune cu rivalul britanic InterContinental Hotels Group Plc, în condiţiile în care industria turismului se confruntă cu un colaps fără precedent al afacerilor ca urmare a pandemiei de coronavirus, informează un articol publicat joi în cotidianul francez Le Figaro.

Potrivit publicaţiei, la începutul lunii iunie directorul general de la Accor, Sebastien Bazin, a pus la punct o echipă care să analizeze acest proiect, echipă din care au făcut parte directorul financiar Jean-Jacques Morin şi mai mulţi bancheri de la Centerview şi Rothschild.

Consiliul de Administraţie de la Accor s-a declarat, în principiu, favorabil unei fuziuni însă Sebastien Bazin a decis că pentru moment este mai prundent să nu meargă mai departe astfel că nu a discutat proiectul cu Patrick Cescau, preşedintele francez al Consiliului de Administraţie de la InterContinental, adăugă Le Figaro.

O eventuală combinaţie ar fi adus laolaltă cele aproximativ 6.000 de hoteluri din portofoliul InterContinental, care deţine lanţuri precum Holiday Inn şi Crowne Plaza, cu cele aproximativ 5.000 de hoteluri controlate de Accor sub mărcile Raffles, Sofitel şi Ibis.

Companiile din industria turismului şi ospitalităţii sunt printre cele mai afectate de pandemia de coronavirus, carantina şi restricţiile de călătorie reducându-le drastic afacerile în trimestrul al doilea.

Atât Accor cât şi InterContinental sunt prezente şi pe piaţa din România.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata