Acer estimează că în 2009 vânzările sale de PC-uri portabile se vor apropia de nivelul din 2008

Acer Inc, al doilea brand mondial de computere personale, estimeaza ca in acest an livrarile sale de PC-uri portabile vor depasi pragul de 30 de milioane de unitati, un nivel apropiat de cel inregistrat anul trecut, a declarat miercuri (28 octombrie 2009) directorul general al Acer, Gianfranco Lanci, informeaza Reuters.

Acer este in prezent lider de piata pe segmentul netbook-urilor ieftine, o versiune mai simpla de laptop conceput in special pentru navigare pe Internet, dar numarul doi mondial in cazul netbook¬urilor cu performante sporite. Firma de cercetare de piata IDC estimeaza ca in 2008 Acer a livrat aproximativ 32 milioane PC-uri, fiind depasita doar de Hewlett-Packard si Dell, insa in prima jumatate a acestui an vânzarile au avut de suferit de pe urma crizei economice globale.

“Înregistram o crestere puternica din toate partile, chiar daca exista anumite scaderi in Europa de Esť, a declarat miercuri (28 octombrie 2009) Gianfranco Lanci, adaugând ca anuntul Acer referitor la retragerea de pe piata a 12.000 de laptopuri din China nu va avea niciun impact asupra operatiunilor sale pe aceasta piata de crestere puternica.

Zilele trecute, Acer a informat ca va retrage de pe piata chineza un numar de 12.266 PC-uri din seria Aspire 3810 produse in perioada aprilie-septembrie, din cauza unei defectiuni la microfon. Potrivit lui Lanci, in prezent China este responsabila pentru aproximativ 5% din veniturile totale ale Acer, in crestere fata de aproximativ 3% in urma cu 18 luni.

De asemenea, presedintele Acer, J.T. Wang, a declarat presei ca in 2009 se astepata ca livrarile Acer sa inregistreze un ritm de crestere superior pietei globale, in timp ce directorul executiv Gianfranco Lanci a informat ca in urmatorii doi ani Acer vrea sa devina al treilea brand de PC-uri din China. În prezent, Acer este in urma rivalilor Lenovo si Hewlett-Packard pe piata chineza, piata care potrivit unor analisti ar urma va devansa SUA in câtiva ani si va deveni cea mai mare piata de PC-uri dupa numar de utilizatori.

IDC prognozeaza ca in 2010 comparativ cu acest an livrarile globale de PC-uri vor creste cu aproximativ 9%, odata cu revenirea increderii consumatorilor si cu lansarea noului sistem de operare Windows 7.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata