Acţionarii FP au aprobat numirea lui Franklin Templeton ca administrator

Acţionarii Fondului Proprietatea au aprobat luni (6 septembrie 2010) numirea companiei Franklin Templeton Investment Management ca administrator al Fondului, cu 99,97 la sută voturi pentru şi 0,02 la sută voturi împotrivă.

La Adunarea Generală de luni sunt prezenţi 207 acţionari ai FP, reprezentând 70,36 la sută din numărul total. Reprezentanţii FP declarau cu o lună în urmă că FP ar putea fi listat la BVB în luna ianuarie, dacă Templeton va prelua administrarea efectivă a Fondului în luna septembrie.

Creat ca soluţie pentru despăgubirea foştilor proprietari deposedaţi de regimul comunist cărora nu li se mai pot restitui în natură averile confiscate, Fondul Proprietatea a devenit operaţional, ca societate pe acţiuni înregistrată la Registrul Comerţului, în decembrie 2005.
Acţionarul majoritar al Fondului este Ministerul Finanţelor, cu 53,8 la sută din acţiuni, 4 fonduri străine de investiţii au o participaţie fiecare de peste unu la sută, ajungând să controleze împreună 7,2 la sută din fond, restul fiind deţinut de alte persoane juridice şi fizice.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata