Acționarul nr.2 al Toshiba solicită companiei să caute în mod deschis pretendenți

15

Al doilea cel mai mare acționar al Toshiba Corp a solicitat conglomeratului japonez să efectueze o analiză strategică și să solicite în mod explicit pretendenții, criticând comentariile companiei cu privire la dorința de a rămâne listată ca descurajând potențialii dobânditori.

„Solicităm consiliului să primească în mod deschis interesul pretendenților care ar putea spori valoarea corporativă și îi cerem consiliului să efectueze o revizuire formală a alternativelor strategice”, a declarat 3D Investment Partners într-o scrisoare trimisă luni consiliului de administrație al Toshiba și făcută publică.

„Pentru a desfășura un proces corect și echitabil, Toshiba ar trebui să indice în mod explicit că este deschis structurilor de proprietate alternative și speculațiile corecte ale mass-mediei că echipa de conducere și consiliul de administrație al Toshiba au o preferință puternică pentru a rămâne o companie listată”, 3D, care are o participație de 7,2% în Toshiba, a spus.

Toshiba a respins săptămâna trecută o ofertă de cumpărare de 20 miliarde USD de la CVC Capital Partners considerând-o lipsită de detalii.

Conglomeratul industrial a declarat că este de părere că tranzacționarea publică oferă o „structură de capital adecvată pentru îmbunătățirea creării de valoare pe termen lung”, dar a adăugat că, consiliul său de administrație nu ar ignora diverse propuneri, inclusiv cele de privatizare a companiei.

Bain Capital, KKR & Co Inc și Brookfield Asset Management din Canada analizează, de asemenea, potențiale oferte pentru Toshiba, a raportat Reuters.

Toshiba nu a comentat imediat scrisoarea.

Acțiunile sale au crescut cu 0,3%, la 4.425 de yeni, până la prânz, luni.
În scrisoare, compania 3D din Singapore a declarat că estimează valoarea justă a acțiunii Toshiba peste 6.500 de yeni.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata