Acţiunile Flanco nu mai au valoare. Un pariu pierdut pentru Adamescu şi Ţiriac?

32

Andrei Cionca, managing partner al Casei de Insolventa Transilvania, administratorul juridic al Flanco, spune ca negociaza pentru atragerea unui nou investitor a carui infuzie de capital ar putea dilua participatiile oamenilor de afaceri Dragos Cinca, Dan Adamescu si Ion Al. Tiriac, se mentioneaza intr-un articol publicat in club-firme.ro.

Practic actionarii lui Flamingo au pierdut. Valoarea actiunilor este, sa zicem, zero in momentul de fata, pentru ca ceilalti creditori au prioritate. Am facut un business plan si urmarim atragerea unui investitor. Exista discutii complexe cu cinci investitori si fiecare are scenariul ei”, a declarat Andrei Cionca.

Ion Alexandru Tiriac a achizitionat in primavara anului trecut 5,12% din actiunile Flamingo pentru circa 300.000 de euro, Dan Adamescu a cheltuit aproape 1 milion de euro pentru a ajunge la 20%, iar Midfair Management, firma controlata de un offshore din Cipru, a investit circa 1,2 milioane de euro pentru 22% din actiuni. Midfair are sediul in magazinul Unirea, controlat de Adamescu.

Reprezentantii retailerului au mentionat ca in cele cinci variante discutate intra un investitor institutional, antreprenori si chiar recapitalizarea companiei de catre actualii actionari, o decizie finala urmand sa fie luata dupa iesirea din insolventa, programata pentru luna septembrie 2010.

Datoriile retailerului de electrocasnice au ajuns la aproximativ 60 mil. euro la banci si furnizori.

Planul de reorganizare al Flanco pentru iesirea din insolventa in luna septembrie presupune reducerea datoriilor la un nivel care sa poata permite viitoare investitii si trecerea la profit operational pana in iunie a celei mai mari parti a celor 70 de magazine din retea, cu suprafata de vanzare de 31.000 mp.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News