Acţiunile OMV Petrom, cele mai tranzacţionate în şedinţa bursieră de joi

Valoarea totală a tranzacţiilor cu acţiuni derulate joi la Bursa de la Bucureşti s-a cifrat la 23 de milioane de lei (4,75 milioane de euro) iar cele mai tranzacţionate acţiuni au fost titlurile OMV Petrom care au generat schimburi de 6,76 milioane de lei.

Pe Piaţa Reglementată, în top 3 tranzacţii se mai află acţiunile Fondului Proprietatea, cu 5,06 milioane de lei, urmate de titlurile Băncii Transilvania, cu 4,99 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Societăţii de Construcţii Napoca, în creştere cu 14,55%, cele ale Şantierului Naval Orşova (+3,13%) şi Dafora (+2,99%).

Pe de altă parte, cele mai importante deprecieri au fost consemnate de titlurile Impact Developer&Contractor (- 5,23%), Turism Felix (-2,89%) şi Cemacon (-2,65%).

Citeste si:  Prețurile petrolului scad la potențiala rentabilitate a producției libiene

Indicele principal BET s-a apreciat cu 0,17%, la 8.702,02 puncte. BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a consemnat un avans de 0,15%, în timp ce indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a stagnat. Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a consemnat o scădere cu 0,17%.

Indicele BET-NG, care măsoară evoluţia celor 10 companii energetice şi de utilităţi, s-a depreciat cu 0,03%, în timp ce indicele SIF-urilor, BET-FI, a închis în scădere cu 0,43%.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner