Activitatile Gruparea de Jandarmi Mobilă Constanţa în anul 2019

Evaluarea activităţii desfăşurată de Gruparea de Jandarmi Mobilă Constanţa în anul 2019

În baza competenţelor stabilite prin lege, în domeniul ordinii şi siguranţei publice, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanţa a gestionat misiunile şi în anul 2019, ca şi în anii anteriori, plecând de la prioritatea strategică de creştere a nivelului de siguranţă pentru cetăţeni, a continuat cu preocupări pe linia prevenirii şi combaterii mai eficiente a infracţionalităţii, în special din sfera faptelor stradale, a consolidării încrederii şi respectului populaţiei faţă de instituţia noastră, precum şi obţinerea sprijinului cetăţenilor în efortul de prevenire a criminalităţii.

Ordinea şi siguranţa publică

Anul trecut, Gruparea de Jandarmi Mobilă „TOMIS” Constanţa a executat un peste 5000 misiuni, cu o medie de 15 misiuni zilnic, din care 536 misiuni de asigurare a ordinii publice, 4.069 misiuni de menţinere a ordinii publice, 95 acţiuni în cooperare pentru efectuarea unor acte procedurale, 390 acţiuni executate în cooperare cu alte instituţii şi 283 acţiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere.

Asigurarea ordinii publice

Concomitent cu executarea misiunilor de menţinere a ordinii publice, efectivele unităţii au executat un număr de 536 misiuni de asigurare a măsurilor de ordine publică; 60 manifestări sportive, 144 manifestări cultural-artistice, religioase şi promoţionale cu participarea unui public numeros, 10 vizite oficiale, 12 misiuni de asigurare şi protecţie a secţiilor de votare premergător desfăşurării alegerilor, din care exemplificăm:

Asigurarea măsurilor de ordine publică cu ocazia misiunii de asigurare a ordinii publice în cooperare cu Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău, în municipiul Iaşi cu ocazia vizitei Sanctităţii Sale Papa Francisc, în perioada de 31.05.2019 – 02.06.2019; Festivalul Neversea-50.000 persoane; Concertul Europa FM: -;”Zilele Marinei Române”, eveniment organizat de Comandamentul Flotei, în ziua de 15.08.2019 – peste 15.000 de participanţi; Hramul mănăstirii Peştera Sfântului Apostol Andrei; Ziua Naţională a României, Revelion 2020-Piaţa Ovidiu;

Participarea la menţinerea ordinii publice în sistem integrat cu poliţia

Pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional în anul 2019 au fost organizate şi desfăşurate un număr de 4.069 misiuni de menţinere a ordinii publice, din care 2.461 misiuni de menţinere a ordinii publice în sistem integrat, pe raza municipiului Constanţa în cooperare cu efective din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, 1.349 misiuni de menţinere a ordinii publice în sistem integrat pe litoralul Mării Negre şi 259 acţiuni executate în pieţe târguri şi oboare.

EFICIENŢA PROBATĂ PRIN REZULTATE:

Jandarmii din cadrul G..J.M. Constanţa au constatat în flagrant prin sesizare directă un număr de 266 fapte cu caracter penal, fiind identificaţi 343 de făptuitori, 10 dintre aceştia minori.

O pondere importantă din constatări se regăseşte pe linia traficului şi consumului ilicit de substanţe interzise – 195 fapte, fiind identificaţi 272 autori şi ridicate în vederea continuării cercetărilor pentru a fi predate lucrătorilor din cadrul B.C.C.O. Constanţa, 341 pliculeţe cu fragmente vegetale, muguri vegetali sau comprimate susceptibile de a avea efecte psihoactive şi 17 aparate de mărunţit substanţă vegetală.

Totodată în anul 2019 au fost aplicate un număr de 2.740 sancţiuni contravenţionale.

Cooperarea interinstituţională

În anul 2019 s-au executat 485 de acţiuni în cooperare cu alte instituţii, din care exemplificăm: 17 cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa, trei cu Garda de Coastă, 35 cu D.J.I., 95 cu B.C.C.O. Constanţa/D.I.I.C.O.T./ structurile subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, 11 cu organele administraţiei publice locale, 2 cu Serviciul pentru Imigrări. De asemenea s-au executat un număr de 179 acţiuni comune cu cele cinci inspectorate de jandarmi judeţene din zona de competenţă, astfel: – I.J.J. Constanţa, I.J.J. Călăraşi, I.J.J. Ialomiţa, I.J.J. Brăila şi I.J.J. Tulcea.

PRINCIPALELE DIRECŢII DE ACŢIUNE PENTRU ANUL 2020

– Îmbunătăţirea calităţii instrumentelor de planificare pentru optimizarea utilizării resurselor cu scopul creşterii nivelului de satisfacţie a beneficiarilor serviciilor de ordine şi siguranţă oferite de către Grupare cu ocazia manifestărilor publice la care participă un public numeros.

– Gestionarea la nivelul celor 5 judeţe din zona de competenţă a măsurilor de ordine publică atât la alegerile locale (iunie 2020) cât şi la cele pentru parlamentare (noiembrie 2020).

Sursa: Agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata