Adriean Videanu: Romgaz Medias, pregătit să asigure cantităţile necesare de gaze naturale

Ministrul interimar al Economiei, Adriean Videanu, a declarat, vineri (20 noiembrie 2009), la Alexandria, ca Romgaz Medias este pregatit sa asigure cantitatile necesare de gaze naturale, pe contracte de conventie, pâna la sfârsitul anului si, apoi, din 2010 pe un contract comercial.

“Indiferent de atitudinea politicienilor, fie ca vorbim de presedintele Consiliului Judetean Teleorman sau de primarul Alexandriei, care are principala responsabilitate in asigurarea caldurii, Romgaz Medias este pregatit sa asigure cantitatile necesare de gaze naturale, incepând de astazi, pe contracte de conventie pâna la sfârsitul anului si, apoi, din 2010 pe un contract comercial”. a declarat, intr-o conferinta de presa, Videanu.

În opinia sa, faptul ca alexandrenii care stau la bloc si nu au caldura are “alta cauza decât superficialitatea” cu care primarul municipiului a tratat o astfel de problema grava, “speculata electoral” inainte de alegerile prezidentiale.
Ministrul interimar al Economiei crede ca Terma Serv, care are mari datorii la Romgaz din iarna trecuta, nu a incheiat toate pregatirile tehnice in punctele si centralele termice si incearca sa-si ascunda neputinta, aruncând vina asupra altora.

De mai multe zile primarul municipiului Alexandria, Victor Dragusin, a invocat in mod public lipsa de caldura din 8.500 de apartamente si din zece unitati de invatamânt arondate la sistemul centralizat de termoficare prin nealocarea de catre Guvern a subventiei bugetare pentru acoperirea pretului la combustibil si prin refuzul conducerii Romgaz de a incheia un nou contract pentru furnizarea de gaze.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata