Agricover, un nou depozit central și rețea axtinsă de depozite naționale

Agricover SA, este o entitate juridică și a fost creată în noiembrie 2017, în urma fuziunii prin absorbție a Agricover SRL și Cerealcom SA, subsidiară a Agricover Holding.
A avut anul trecut venituri de 1,64 miliarde lei și un profit net de 13,2 milioane lei din activitățile de Agri-Business (distribuție înputuri pentru agricultură, servicii de însilozare și comerț cu cereale și oleaginoase) și Agri-Food (activitatea de abatorizare, procesare și comercializare a cărnii de porc).

Agricover a inaugurat un depozit central cu o suprafață de 6.000 metri pătrați și a extins rețeaua de depozite naționale, ajungând la o suprafață totală de depozitare sămânță și produse fitosanitare de 22.000 metri pătrați. În același timp, Agricover a investit în automatizarea operațiunilor pentru managementul stocurilor în rețeaua națională de depozite.

Operațiunile de Agri-Food – abatorizare, procesare și comercializare a cărnii de porc – au înregistrat o creștere cu 49% a volumului, ajungând la 390.500 capete de porci procesați în unitatea proprie de producție din Periș care comercializează carne și produse proaspete de porc în majoritatea lanțurilor de retail care își desfășoară activitatea în România, precum și prin rețeaua proprie de magazine situate în principalele zone de consum din București și din împrejurimi.

Prin specificul activităților de Agri-Business și Agri-Food, încă din 2018 compania a luat decizia divizării celor două operațiuni prin constituirea unei noi entități juridice – Abatorul Periș SĂ – care va prelua derularea activităților de procesare și comercializare a cărnii de porc.
Agricover SA este subsidiară a Agricover Holding – principalul jucător din agribușiness-ul românesc, cu o activitate de peste 19 ani în acest domeniu. Din Holding mai fac parte Abatorul Periș SĂ, entitate nou înființată în aprilie 2019 în scopul derulării operațiunilor de Agri-Food din cadrul grupului, și Agricover Credit IFN SĂ, prin care se derulează activitatea de Agri-Finance.

BERD a devenit acționar în cadrul Agricover Holding SA, cu o investiție de 32 milioane lei (echivalentul a 7 milioane euro) în capitalul companiei pentru a subscrie unei participații de aproape 13 procente. În prezent, în cadrul companiilor subsidiare Agricover Holding lucrează peste 1.000 angajați.

sursa profit.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata