Airbus, devansat de Boeing în primele opt luni

Constructorul aeronautic european Airbus a anunțat, joi, 4 septembrie,că în primele opt luni ale acestui an a primit comenzi brute pentru 1.001 avioane și a livrat 389 de aparate, transmite Reuters.

Dacă, însă, se ține cont de anulări, Airbus a primit în perioada ianuarie — august comenzi nete pentru 722 de avioane, mai puține decât rivalul american Boeing, care, potrivit ultimelor cifre disponibile, a primit comenzi nete pentru 918 avioane în primele opt luni ale anului.

Constructorul european a precizat că cele 279 de anulări înregistrate în acest an au fost influențate de conversia de la un produs la altul, în condițiile în care companiile aeriene renunță la avioanele din actuala generație A320 în favoarea versiuni A320neo mai nouă și cu un consum mai mic de combustibil.

Airbus a mai informat că, în perioada ianuarie — august, a livrat clienților un număr de 389 de avioane, sub cele 400 de aparate livrate de rivalul Boeing în primele șapte luni.

Pe ansamblul acestui an, Airbus și-a propus să livreze un număr de avioane similar cu cel înregistrat anul trecut, când a livrat 626 avioane de pasageri. Boeing vrea să livreze 715-725 de avioane de pasageri în 2014. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata