Airbus şi Boeing au primit la Farnborough comenzi de peste 100 miliarde de dolari

Valoarea comenzilor primite până miercuri de constructorii aeronautici Airbus și Boeing la salonul aeronautic de la Farnborough a trecut pragul de 100 miliarde de dolari, semn că cei doi rivali au în continuare posibilitatea de a-și majora carnetele de comenzi, aflate deja la niveluri record, transmite Reuters.

Companiilor de leasing aerian au fost responsabile pentru majoritatea comenzilor lansate la salonul aeronautic de la Farnborough, care și-a deschis luni porțile în apropiere de Londra, mizând pe creșterea sectorului transportului aerian în Orientul Mijlociu și Asia.

Constructorul european Airbus a primit comenzi și angajamente în valoare de aproximativ 60 de miliarde de dolari, după ce luni a lansat cu succes avionul A330neo, o versiune cu un consum mai redus de combustibil a familiei de avioane A330. Directorul general de la Airbus, Tom Enders a apreciat că Airbus ar putea vinde peste 100 de exemplare din noul aparat A330neo la salonul aeronautic de la Farnborough.

Înaintea salonului de la Farnborough, Boeing conducerea cursa comenzilor cu 649 comenzi nete față de 390 pentru Airbus.

Valoarea comenzilor înregistrate până acum la salonul aeronautic de la Farnborough a depășit-o pe cea de 72 de miliarde de dolari înregistrată la precedenta ediție a salonului, care a avut loc în 2012. Anul trecut, la salonul aeronautic de la Bourget, organizat alternativ cu cel de la Farnborough, valoarea comenzilor a ajuns a 135 de miliarde de dolari. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata