Allianz este principalul reasigurator pentru avionul Germanwings

Grupul german Allianz a confirmat, luni, că este principalul reasigurător pentru avionul Airbus A320 aparținând companiei Germanwings care s-a prăbușit în Alpii francezi, acesta fiind, de altfel, cel de-al patrulea mare accident aviatic în care asiguratorul german a fost implicat în ultimele 12 luni, transmite Reuters.

Avionul Airbus de tip A320, aparținând companiei Germanwings, filiala low-cost a Lufthansa, ce asigura legătura între Barcelona (Spania) și Düsseldorf (Germania), s-a prăbușit marți în Alpii francezi, având la bord 150 de persoane — 144 de pasageri și șase membri ai echipajului.

‘Suntem gata să ne sprijinim clientul complet și cât mai rapid posibil, în colaborare cu alți co-asigurători’, a informat Allianz într-un comunicat de presă.

În mod normal, avioanele sunt asigurate de un consorțiu de companii care împart riscul. Potrivit unor surse din industria asigurărilor, un alt reasigurător pentru avionul Germanwings este grupul american AIG.

Un avion Airbus A320 se vinde pentru un preț mediu de 94 de milioane de dolari, potrivit informațiilor de pe pagina de Internet a Airbus. Cu toate acestea, în funcție de vechimea aeronavei, este posibil ca aceasta să fie asigurată pentru o sumă mai mică.

În cazul despăgubirilor acordate pasagerilor, potrivit unui acord internațional denumit Convenția de la Montreal, limita maximă a despăgubirilor inițiale este de aproximativ 165.000 de dolari per pasager. Însă, dacă se va ajunge la concluzia ca linia aeriană este vinovată pentru accident, de exemplu o eroare de pilotaj, despăgubirile ar putea fi mult mai mari.

Allianz este la al patrulea accident aviatic major din ultimele 12 luni, grupul german fiind și reasiguratorul principal pentru avionul MH370, dispărut în Oceanul Indian în luna martie 2014, dar și pentru zborul MH17, care a fost doborât în luna iulie deasupra Ucrainei precum și pentru pentru avionul AirAsia, dispărut în luna decembrie a anului trecut între Indonezia și Singapore, cu 162 de persoane la bord.  (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata