Ambasadorul Klemm: Ford are nevoie de o autostradă până la Piteşti pentru a creşte producţia

19

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a afirmat joi, 10 decembrie, la Craiova, unde a vizitat fabrica Ford, că producătorul american de autoturisme are nevoie de o autostradă de la fabrică până la Pitești pentru a putea creștea producția peste nivelurile actuale.

Potrivit ambasadorului american, Ford are nevoie și de o infrastructură feroviară mai bună pentru a putea aduce piesele de care are nevoie și apoi să își poată exporta produsele.

‘O nevoie foarte specifică este infrastructura mai bună — drumuri mai bune și legături feroviare mai bune — acest lucru nu este necesar numai Ford, dar și celorlalți producători mari, inclusiv celălalt mare producător de automobile, Dacia, a cerut la rândul său infrastructură mai bună de drum. Cred că este ceva ce este dorit și de foarte mulți români. Ford plănuiește o investiție majoră în România, ce ar crește producția peste nivelurile actuale, însă pentru a face asta chiar are nevoie de o rețea de autostrăzi de la această fabrică spre Pitești, iar mai apoi spre Europa, care să fie mult mai bună decât nivelul actual. De asemenea, au nevoie de o infrastructură feroviară mai bună pentru a putea aduce piesele de care au nevoie și mai apoi să exporte produsele lor’, a spus ambasadorul american, răspunzând unei întrebări ale jurnaliștilor despre nevoile specifice ale fabricii Ford.

Ambasadorul american a mai afirmat că este foarte greu de prevăzut o creștere a productivității la firma Ford fără aceste îmbunătățiri de infrastructură.

În legătură cu investițiile americane care ar putea fi făcute în viitorul apropiat în România, ambasadorul american a afirmat că țara noastră oferă potențial mare pentru investitori de toate felurile, însă trebuie să se asigure condiții pozitive de investiție — stabilitatea, transparența și predictibilitatea mediului de investiții.

‘Convingerea mea fermă este că România oferă potențial mare pentru investitori de toate felurile — potențial pentru investitori români, potențial pentru investitori europeni, potențial pentru investitori japonezi, chinezi și americani, însă trebuie să se asigure de pozitivitatea condițiilor de investiție, de stabilitatea, transparența și predictibilitatea mediului de investiții și unul care este încurajator pentru companiile care trebuie să facă alegerea foarte grea de a investi în România, în loc de altundeva în lume’, a mai spus ambasadorul SUA. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata