Amenajarea sediului de birouri: 4 echipamente must-have

29

Dacă ți-ai deschis o firmă sau dacă te muți într-un spațiu care să corespundă mai bine nevoilor companiei tale, trebuie să ai în vedere și echipamentele necesare în noul sediu. Lista este lungă și diferă de la caz la caz, însă există o serie de dotări care reprezintă un must-have pentru orice spațiu de birouri.  Ne-am gândit să-ți dăm o mână de ajutor în amenajarea sediului, amintindu-ți care sunt acele echipamente care nu trebuie să lipsească din dotare.

 

Calculatoare sau laptopuri

Munca de birou este neconceput fără un calculator pentru fiecare angajat, de aceea investiția în astfel de dispozitive nu poate fi amânată pentru mai târziu. Pentru cei ca căror activitate se desfășoară strict din birou, sunt recomandate calculatoarele desktop, cu o configurație adaptată nevoilor utilizatorilor. Important este ca acestea să se „miște” repede, să nu se blocheze și să nu dea erori repetate, pentru că astfel afectează productivitatea.

Pentru angajații a căror activitate presupune mai multă mobilitate, este nevoie de laptopuri, care sunt, de fapt, computere portabile. Și acestea trebuie să fie suficient de performante pentru a putea fi utilizate fără probleme o perioadă cât mai îndelungată.

 

Imprimantă multifuncțională

Chiar dacă digitalizarea reprezintă o prioritate în multe domenii, într-un birou se lucrează și cu documente pe hârtie, care trebuie printate din calculator. Petru asta, este nevoie de o imprimantă, ale cărei funcții nu trebuie să se rezume doar la atât. Mult mai eficientă este o imprimantă multifuncțională, care pe lângă funcția de printare, poate copia sau scana documente.

Pentru că va fi folosită intens de toți angajații care vor avea nevoie de ea, imprimanta trebuie facă față unui tiraj mare și să fie suficient de rapidă pentru a nu întârzia diferite activități care depind de acele documente.

 

Videointerfon

Într-un sediu de birouri nu ar trebui să intre oricine ca la el acasă, de aceea se impune o formă de control al accesului în clădire. În ultimii ani, videointerfoanele profesionale s-au impus ca o soluție sigură și eficientă de control al accesului în sediile de birouri, astfel că ar trebui să instalezi un astfel de dispozitiv la intrare.

Acesta asigură legătura audio și video între persoanele care doresc să intre în clădire și cei cu care au treabă, iar prin intermediul camerei poate fi monitorizată de la interior zona din  fața clădirii. În ceea ce privește accesul angajaților, aceștia pot intra foarte ușor în clădire cu ajutorul unor carduri de acces.

 

Sistem de detectare și stingere a incendiilor

Siguranța celor care lucrează în spațiile de birouri trebuie să fie mereu pe primul plan, astfel că este necesară și instalarea unor echipamente specifice. Sistemul de detectare și stingere a incendiilor este un astfel de echipament, care poate salva multe vieți într-o situație de urgență.

Acesta este dotat cu senzori care detectează prezența unei fumului în interior precum și temperaturile ridicate, generate de izbucnirea unui incendiu. Odată detectată prezența fumului sau a căldurii excesive, senzorii  activează un sistem de sprinklere instalate în tavan, care acționează asemenea unor dușuri sau stropitori. Apa pulverizată de acestea împiedică flăcările să se extindă și lichidează incendiul la scurt timp după ce acesta a izbucnit.

 

Acestea sunt echipamentele esențiale fără de care activitatea într-un birou nu se poate desfășura în condiții optime. În funcție de profilul fiecărei companii și de modul de lucru, lista poate fi completată cu o serie de alte dotări utile. De pildă, ai putea avea nevoie de o tablă magnetică pentru realizarea de prezentări sau pentru sesiunile de brainstorming, precum și de un videoproiector, folosit în aceleași scopuri.

Să nu uităm nici că telemunca a căpătat o importanță mai mare odată cu declanșarea pandemiei așa că ai putea avea nevoie și de echipament pentru videoconferințe și ședințele online.

 


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News