Culiţă Tărâţă, bun de plată pentru că a refuzat inspecţia inopinată

Tribunalul Mures a confirmat legalitatea amenzii aplicate de Consiliul Concurentei societatii comerciale TCE 3 Brazi SRL pentru refuzul de a se supune inspectiei inopinate efectuate de autoritatea de concurenta.

În cadrul investigatiei pe piata pâinii si pe pietele conexe acesteia, in anul 2008, Consiliul Concurentei a sanctionat societatea TCE 3 Brazi SRL cu amenda in valoare de aproximativ 400.000 de euro, acesta fiind primul caz in care un agent economic nu a permis inspectorilor de concurenta efectuarea inspectiei inopinate.

SC TCE 3 Brazi SRL a contestat in instanta actul de sanctionare, dar atât Judecatoria Piatra Neamt, cât si Tribunalul Mures, prin decizie irevocabila, au constatat legalitatea si temeinicia acestuia, respingând pe fond plângerea societatii.

Inspectia inopinata reprezinta cel mai important instrument de investigatie al autoritatii de concurenta, datorita eficientei sale in obtinerea probelor asupra savârsirii de practici anticoncurentiale.

Conform legii, in cazul in care o societate refuza sa se supuna inspectiei, Consiliul Concurentei poate aplica amenzi in valoare de pâna la 1% din cifra de afaceri totala realizata de societate, in anul anterior sanctionarii, precizeaza comunicatul mentionat. Compania TCE 3 Brazi este detinuta de omul de afaceri Culita Tarâta (foto).

Citește și
2 Comentarii
 1. necsulescu spune

  Pe hartie TCE 3 Brazi nu ar trebui sa mai fie al domnului Culita Tarata, pentru ca dansul e parlamentar…
  In ceea ce priveste amenda de 400 mii de euro pe care ar trebui sa o plateasca la stat, mi se pare mult prea mica in comparatie cu cate pagube a facut TCE 3 Brazi statului si cate comisioane a incasat de la SC PETROFOREST pe nedrept…
  Nea Culita, nea Culita, de ce vrei sa duci Petroforestul in faliment?
  Ce-ai facut cu peste un milion de euro pe care i-ai luat de pe terenul fabricilor Steaua si Moldova din cadru SC Petroforest?E corect asa sa nu dai nimic la actionari?
  Nu te gandesti caactionarii sunt si ei oameni?

  Iti dorim sarbatori asemanatoare cu cei peste 4000 actionari de la Petroforest…

 2. REMUS-C-TA spune

  Mai nea necsulescu eu lucrez la ei de 7 ani in c-ta…….stii cat dau salariile ????? Nu stii cred ca ai vrea si tu sa lucrezi la ei daca ai sti…….Pe tine cu ce te ajuta statul daca firma asta il pagubeste ????…cu T.V.A 24%?????Cu salarii de tot kktul ?????

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata