Amenzi de 136.000 lei pentru şcolile auto

27

Autoritatea Rutieră Română (ARR) a aplicat amenzi de 136.000 lei după ce a verificat în trafic mai multe autoturisme – şcoală, informează Ministerul Transporturilor.

În perioada 26 – 28 iulie 2010, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii prin Autoritatea Rutieră Română (ARR) a efectuat, împreună cu Inspectoratul General al Poliţiei Române, o acţiune de control care a avut ca obiectiv verificarea activităţii de pregătire a cursanţilor, în vederea obţinerii permisului de conducere, desfăşurată de şcolile de conducători auto şi instructorii auto autorizaţi.

Au fost verificate în trafic 1.147 vehicule, întocmindu-se 31 procese verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, în valoare de 136.000 lei, a fost anulată o autorizaţie de instructor auto şi un atestat de instructor auto, au fost suspendate cinci autorizaţii de instructori auto precum şi două atestate de instructor auto.

Principalele abateri constatate cu ocazia acestor controale au fost utilizarea, la pregătirea practică a cursanţilor, atât de către şcolile de conducători auto cât şi de către instructorul auto autorizat, a unor vehicule care nu îndeplinesc condiţiile prevăzute de reglementările legale în vigoare şi nerespectarea programei de pregătire a cursanţilor.

De asemenea, s-a constatat nerespectarea de către şcolile de conducători auto a obligaţiilor ce le revin conform legislaţiei în vigoare. Controlul în trafic al vehiculelor cu care se efectuează activitate de pregătire practică a cursanţilor în vederea obţinerii permisului de conducere, efectuat de inspectorii Autorităţii Rutiere Române (ARR), continuă şi în luna august 2010.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata