Angajaţii CE Oltenia care vor să plece din companie vor primi şase salarii compensatorii

Complexul Energetic Oltenia a demarat o schemă de plecări voluntare, în cadrul căreia salariaţii care vor să părăsească societatea vor primi şase salarii compensatorii, au declarat, vineri, 19 februarie, reprezentanţii Ministerului Energiei.

Potrivit acestora, informaţiile vehiculate în presa locală, potrivit cărora urmează să fie disponibilizaţi 3.000 de angajaţi începând cu luna martie, nu sunt adevărate.

Ministrul de resort, Victor Grigorescu, a mers joi noapte la Târgu Jiu pentru a discuta cu cei aproximativ 15 angajaţi care se află în greva foamei.

Am mers la Târgu Jiu ca să mă întâlnesc cu cei care se află în greva foamei la Complexul Energetic Oltenia şi ca să mă asigur că se vor întoarce cu bine la familiile lor. Greva foamei este o măsură de protest extrem şi o pot înţelege în contextul stresului generat de situaţia financiară a companiei. A fost o noapte lungă, dar am avut un dialog bun şi lămuritor. Am discutat şi cu conducerea companiei şi am primit asigurări că se caută soluţii consensuale pentru rezolvarea neînţelegerii care a dus la acest protest”, a spus ministrul.

El a subliniat că este nevoie de solidaritate din partea tuturor părţilor implicate pentru că adevărata problemă este situaţia extrem de dificilă în care se găseşte Complexul Energetic Oltenia. Asupra acestui lucru trebuie sa ne concentrăm cu adevărat.

„Vreau să fie clar că există deschidere către dialog din partea Ministerului Energiei şi îi încurajez pe toţi cei care se simt nemulţumiţi să aleagă soluţia dialogului înaintea oricărui protest care le poate pune în pericol sănătatea”, a completat Grigorescu.

Un număr de 15 sindicalişti din cadrul complexului au intrat marţi în greva foamei, protestând faţă de intenţia autorităţilor de a muta la Bucureşti sediul companiei.

Luni, Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia a decis să propună Adunării Generale a Acţionarilor mutarea sediului social al companiei la Bucureşti, în urma unei analize realizate la nivelul conducerii executive şi administrative.

„Nimeni nu trebuie să se teamă de venirea Complexului Energetic Oltenia în Bucureşti. Este un lucru bun, care trebuia făcut mai demult, care dă o şansă reală Complexului să-şi asigure un viitor şi să păstreze cele peste 15.000 de locuri de muncă”, a declarat, miercuri, ministrul de resort, Victor Grigorescu.

În urma acestor anunţuri, tot miercuri, peste 3.000 de persoane, politicieni, mineri, energeticieni, reprezentanţi ai administraţiilor locale din judeţ şi simpli cetăţeni, au protestat, timp de o oră, în faţa sediului Diviziei Miniere a Complexului Energetic Oltenia împotriva deciziei de a muta sediul social al companiei la Bucureşti. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

CE Olteniadisponibilizarisalarii compensatorii
Comentarii (0)
Adaugă comentariu