Angajatorii trebuie să ia măsuri pentru protecţia salariaţilor

Angajatorii trebuie să aplice măsuri pentru protecţia salariaţilor care lucrează în condiţii meteorologice defavorabile, cu temperaturi scăzute, a declarat Dantes Nicolae Bratu, inspectorul general de stat adjunct în cadrul Inspecţiei Muncii.

Din cauza temperaturilor scăzute înregistrate în ultimele zile şi a prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie pentru următoarea perioadă, Inspecţia Muncii solicită aplicarea prevederilor OUG nr 99/2000 privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecţia persoanelor încadrate în muncă.
Conform actului normativ, prin temperaturi extreme scăzute se înţeleg temperaturile exterioare ale aerului, care scad sub -20°C sau care, corelate cu condiţii de vânt intens, pot fi echivalate cu acest nivel.

Administraţia Naţională de Meteorologie are obligaţia de a comunica zonele în care temperatura sau indicele de răcire atinge pragurile valorice menţionate mai sus precum şi zonele pentru care se prognozează atingerea sau depăşirea acestor praguri.

În conformitate cu prevederile Ordonanţei, angajatorii sunt obligaţi să ia măsuri minimale pentru menţinerea stării de sănătate a salariaţilor care lucrează în aer liber precum distribuirea de ceai fierbinte în cantitate de 0,5 – un litru/persoană/schimb, acordarea de pauze pentru refacerea capacităţii de termoreglare, scop în care se vor asigura spaţii fixe sau mobile cu microclimat corespunzător şi asigurarea echipamentului individual de protecţie.

Totodată, angajatorii care nu pot asigura condiţiile prevăzute în OUG, de comun acord cu reprezentanţii sindicatelor sau cu reprezentanţii salariaţilor, vor lua măsurile ce se impun pentru aigurarea stării de sănătate a lucrătorilor. Acestea se referă la reducerea programului de lucru, întreruperea colectivă a lucrului cu asigurarea continuităţii activităţii în locurile în care aceasta nu poate fi întreruptă potrivit prevederilor legale.

Pentru prevenirea unor îmbolnăviri profesionale determinate de lucrul în condiţii cu temperaturi extreme angajatorul trebuie să, asigurare examenul medical la angajare şi a controlului medical periodic, urmărind depistarea precoce a contraindicaţiilor pentru munca la temperaturi crescute sau scăzute; asigurarea primului ajutor şi a transportului la cea mai apropiată unitate sanitară a persoanelor afectate; trecerea, după posibilităţi, în alte locuri de muncă sau reducerea programului de muncă pentru persoanele cu afecţiuni, care au contraindicaţii privind munca la temperaturi extreme.

Inspectoratul de Stat pentru protecţia muncii atrage atenţia că, nerespectarea măsurilor cuprinse în OUG constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1.500 lei la 2.500 lei. În această perioadă Inspecţia Muncii va monitoriza modul de aplicare a prevederilor OUG nr. 99/2000 va efectua controale la angajatori urmărind modul în care se respectă prevederile ordonanţei şi va asigura preluarea şi soluţionarea promptă a oricărei sesizări pe această temă, a ami spus Bratu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata