Angst poate vinde salam de Sibiu în UE

Angst a primit oficial permisiunea de la autorităţile europene de a vinde Salamul de Sibiu pe întreg teritoriul Uniunii, a anunţat producătorul român de mezeluri. Centenarul primului producător al Salamului de Sibiu coincide cu recunoaşterea dreptului de a vinde acest produs în afara graniţelor României.

Astfel, „Fabrica de Salam Filippo Dozzi-Sinaia”, ce poartă astăzi numele de Salsi-Sinaia, membră Angst Group, a primit oficial permisiunea de a comercializa preparatele din carne crud-uscate pe întreg teritoriul Uniunii Europene. „Ne bucurăm să redevenim după 20 de ani un partener de afaceri al ţărilor europene cu cel mai cunoscut produs din carne al României, Salamul de Sibiu” spune preşedintele Angst, Sorin Minea.

„Este foarte important ca România să comercializeze în spaţiul european produse cu valoare adăugată, produse de calitate ce pot schimba statutul României din consumator în producător „, a explicat Minea. Decizia Uniunii Europene vine după un lung şir de evaluări desfăşurate la Sinaia de către autorităţile europene împreună cu cele din România, la sfârşitul evaluării primind dreptul de comercializare producătorii Angst şi Reinert.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata