Anheuser-Busch InBev: Vânzările de bere au scăzut în trimestrul 3 din 2009 cu 3,1%

Profitul net al Anheuser-Busch InBev (AB Inbev), cel mai mare producator de bere din lume, a ajuns la 1,5 miliarde de dolari (un miliard de euro) in trimestrul 3, dar compania a anuntat scaderea vânzarilor, transmite AFP.

Grupul belgian InBev NV a anuntat in noiembrie 2008 ca a finalizat preluarea concurentului american Anheuser – Busch Cos Inc, o tranzactie in valoare de 52 miliarde de dolari. Noua companie a fost denumita Anheuser-Busch InBev si este cel mai mare producator mondial de bere. Anheuser- Busch InBev nu a dat public itatii datele referitoare la profitul realizat in trimestrul trei din 2008, când nu se finalizase fuziunea celor 2 producatori de bere.

În perioada iulie-septembrie 2008 InBev a realizat un profit de 690 milioane de dolari, iar Anheuser Busch un profit de 666,1 milioane de dolari. Anheuser-Busch InBev a vândut cu 3,1% mai putina bere in trimestrul 3 din 2009, din cauza recesiunii care a afectat principalele piete ale companiei. Veniturile au ajuns la 9,76 miliarde de dolari, in scadere fata de 10,89 miliarde de dolari inainte de fuziune.

În octombrie, Anheuser-Busch InBev a convenit luna trecuta vânzarea operatiunilor sale din noua tari din Europa de Est (inclusiv Romania) catre fondul britanic de investitii CVC Capital Partners pentru 2,231 miliarde de dolari (1,49 miliarde euro). AB InBev a precizat ca CVC va prelua operatiunile sale din Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Muntenegru, România, Serbia si Slovacia. Tranzactia este asteptata sa se incheie in ianuarie 2010.

AB InBev a adaugat ca valoarea totala a tranzactiei ar putea sa se ridice la 3,03 miliarde dolari, in functie de rentabilitatea investitiei CVC. În plus, AB InBev va avea dreptul la prima oferta pentru rascumpararea activelor, in eventualitatea in care fondul CVC va dori sa le vânda.

InBev România detinea doua fabrici de bere – la Ploiesti (60 km nord de Bucuresti) si Blaj (centru). Compania are in portofoliu brandurile Bergenbier, Stella Artois, Beck’s, Lowenbrau si Noroc. InBev România importa din Belgia marcile de bere Leffe si Hoegaarden. Anheuser-Busch Inbev ocupa locul al treilea in industria româneasca a berii, cu o cota de piata de 23,2%.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata