ANI a constatat conflict de interese în cazul a doi foști șefi din sistemul medical

 Agenția Națională de Integritate a constatat conflict de interese în cazul a două persoane cu funcții de conducere în instituții din sistemul medical. Este vorba despre fostul manager al Serviciului de Ambulanță Constanța și o fostă șefă al serviciului administrativ din Vâlcea.

Agenția Națională de Integritate informează, printr-un comunicat de presă, că a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese de natură administrativă în cazul a două persoane cu funcție de conducere din sistemul medical.

Este vorba despre Vasile Popescu, fost manager general din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Constanța.

„În perioada octombrie – decembrie 2016, o asociație (în cadrul căreia soția persoanei evaluate deținea calitatea de membru fondator și președinte, iar fiica acestuia deținea calitatea de membru fondator) a desfășurat operațiuni comerciale cu Serviciul Județean de Ambulanță Constanța. De asemenea, în data de 03 martie 2017, în exercitarea calității de Manager general, a încheiat și semnat cu aceeași asociație un Protocol de colaborare în domeniul asistenței medicale de urgență prespitalicească”, se arată în comunicatul de presă al ANI.

A doua persoană este Daniela Ceaușescu, șef al Serviciului Administrativ din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu”, Comuna Mihăești, Județul Vâlcea.

„În calitate de Șef al Serviciului Administrativ a aprobat și semnat, în perioada octombrie 2016 – octombrie 2018, mai multe documente emise de către Centrul Județean de Aparatură Medicală Olt (instituție în cadrul căreia soțul persoanei evaluate deținea calitatea de angajat)”, mai informează sursa citată.

Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata