Apa Nova a inaugurat evenimentul educațional Escape Room H2Out

Peste 2,2 milioane de bucureșteni se bucură de apa curentă, însă nimeni nu cunoaște procesul prin care apa devine potabilă. Este unul dintre principalele motive pentru care firma responsabilă cu alimentarea de apă potabilă a orașului, Apa Nova, a inaugurat în urmă cu câteva zile excape room-ul H2Out. Acest eveniment are ca scop principal educarea publicului în ceea ce privește circuitul pe care îl are apa de la râu și până în casele oamenilor și informarea oamenilor cu privire la procesul de captare, tratare și distribuție a apei.

”Apa este o resursă finită care trebuie apreciată, povestea camerei și mecanismul „de ieșire” al jocului interactiv transmite jucătorilor eforturile considerabile din spatele oricărui pahar de apă potabilă. De multe ori complexitatea proceselor de producție, tratare și distribuție din spatele fiecărui pahar de apă este o necunoscută pentru consumatori, lucru pe care dorim să îl schimbăm. De aceea, Apa Nova a creat acest instrument neconvențional, o premieră în manieră de comunicare pentru o companie cu un profil și domeniu de activitate precum cel al nostru.” a explicat Mădălin Mihailovici, directorul general Apa Nova.

”H2Out – Escape Room-ul realizat de Apa Nova, este o cameră interactivă care pleacă de la un scenariu apocaliptic, ce se petrece în București, anul 2143. Marele război declanșat de lipsa apei potabile s-a încheiat. În urma lui, au rămas doar ruine și furtunile violente de nisip. Pe locul fostului oraș București, supraviețuitorii au repus în funcțiune o mică stație de tratare a apei. În mijlocul unei furtuni, aceasta se defectează, punându-le în pericol supraviețuirea. Echipa de jucători vor trebui să-și pună mintea la contribuție, trecând printr-o serie de provocări derivate din procesele utilizate de Apa Nova pentru a produce apă potabilă și a remedia problema.

Escape room-ul va reprezenta un instrument educațional pentru toate tipurile de public, dar și o metodă ludică de a arăta complexitatea proceselor prin care apă potabilă ajunge la robinetele bucureștenilor.”, este informația transmisă într-un comunicat de presă.

Jucătorii vor putea veni începând cu data de 19 aprilie 2019 pe strada Sergent Nîstase Pamfil, numărul 38 (sediul Captive Escape Room).

Sursa: capital.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata