APDRP va rambursa din bugetul de stat TVA-ul

24

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit va rambursa din bugetul de stat Taxa pe Valoarea Adăugată pentru beneficiarii care au TVA nerecuperabilă (nedeductibilă), informează APDRP.

În categoria solicitanţilor care îşi vor putea deconta această cheltuială, împreună cu unităţile administrativ-teritoriale şi asociaţii ale acestora, constituite legal, sunt incluse şi ONG-urile cu personalitate juridică, dacă acestea sunt înregistrate ca neplătitoare de TVA. Prin FEADR, rambursarea TVA nu este considerată o cheltuială eligibilă, astfel că decontarea acestor sume va fi făcută din bugetul de stat, precizează APDRP.

În cel mai scurt timp, APDRP va solicita beneficiarilor să încheie un act adiţional la contractul de finanţare în care va fi precizată valoarea TVA aferentă proiectului şi care va fi rambursată în urma unor cereri de plată. Totodată, această facilitate va fi aplicată tuturor contractelor viitoare, dacă beneficiarii se încadrează în categoriile menţionate, mai precis cei menţionaţi la articolul 32 din Ordonanţa de Urgenţă 74/2009.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata