Apple a comandat subcontractanţilor să-i producă peste cinci milioane de ceasuri Apple Watch

Grupul informatic american Apple a comandat subcontractanților asiatici să-i producă între cinci și șase milioane de ceasuri inteligente Apple Watch în primul trimestru al anului, înainte de lansarea pe piață a produsului în luna aprilie, relatează Dow Jones Newswires.

Comenzile pentru Apple Watch sunt similare cu cele făcute de Apple pentru ultimul său produs complet nou, tableta iPad. Apple a vândut 7,5 milioane de iPad-uri în primele șase luni de la introducerea pe piață a acestui produs în luna aprilie 2010.

Compania taiwaneză Quanta Computer va fi principalul subcontractor pentru Apple Watch și potrivit unor surse din interiorul companiei a și început producția de masă. Pentru a fi sigur că comenzile vor fi respectate înainte de lansarea din aprilie, muncitorii vor lucra non-stop și în perioada sărbătorilor noului an chinez la uzina Quanta din provincia Changshu, China.

Dow Jones Newswires susține că Apple Watch va veni în trei versiuni. Modelul de bază, denumit Apple Watch Sport, va reprezenta circa jumătate din comenzile pe primul trimestru, în timp ce modelul de mijloc Apple Watch va reprezenta o treime din unitățile comandate pentru primul trimestru. În schimb, comenzile pentru modelul de vârf, Apple Watch Edition, dotat cu o carcasă din aur de 18 karate, ar urma să fie relativ mici în primul trimestru dar cu toate acestea Apple are de gând să înceapă să producă peste un milion de unități din acest model în fiecare lună din trimestrul al doilea. Analiștii se aștepată ca cererea pentru modelul de vârf să fie una ridicată pe piața din China, unde vânzările Apple sunt în creștere.

Prețurile pentru Apple Watch Sport vor începe de la 349 de dolari. Deși Apple nu a anunțat încă prețurile pentru celelalte versiuni, analiștii estimează că modelul de vârf va fi unul dintre cele mai scumpe produse vândute vreodată de Apple, depășind pragul de 4.000 de dolari pentru un computer Mac Pro.

Comenzile pentru Apple Watch sugerează că Apple să așteaptă la vânzări cu mult mai mari decât cele pentru dispozitivele similare vândute de rivalii Samsung Electronics, LG Electronics, Sony, Motorola și o serie de producători de echipamente de fitness. Firma de cercetare de piață Canalys a estimat săptămâna trecută că doar 720.000 de ceasuri inteligente care utilizează sistemul de operare Android Wear au fost livrate în ultimele șase luni din 2014. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: wired.co.uk

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata