Apple amână pentru septembrie producţia noului iPad cu ecran mai mare

Grupul american Apple Inc. a decis să amâne producția unei noi versiuni a tabletei iPad cu ecran mai mare, informează Bloomberg News citând surse din interiorul companiei.

legate de aprovizionarea cu display-uri. Inițial, Apple i-a informat pe furnizori că intenționa să înceapă să producă noua versiune de iPad în cursul acestui trimestru, însă în prezent a cerut furnizorilor să demareze producția de masă a display-urilor în a doua jumătate a acestui an deoarece mai are de rezolvat unele aspecte ce țin de designul noilor tablete destinate companiilor.

Potrivit Wall Street Journal, Apple se gândește în prezent să adauge la noile iPad-uri un port USB care să fie compatibil cu noua tehnologie USB 3.0 care promite viteze mai mari de transfer a datelor. De asemenea, un alt domeniu în care Apple vrea să facă îmbunătățiri este reducerea duratei pentru încărcarea a tabletelor precum și adăugarea de porturi pentru tastatură și mouse.

Apple vinde în prezent tablete iPad cu un display de 9,7 inchi (24,25 centimetri) precum și iPad mini cu un ecran de 7,9 inchi (19,7 centimetri). Oficial, Apple nu a dezvăluit că are intenția de produce un iPad cu ecran mai mare.

O tabletă cu ecran mai mare face parte din eforturile directorului general Tim Cook de a revigora linia de produse iPad, pentru care vânzările au scăzut timp de patru trimestre. În luna ianuarie a acestui an, Apple a anunțat că în trimestrul patru 2014 a vândut 21,4 milioane iPad-uri, în scădere cu 18% în ritm anual. Analiștii susțin că vânzarea unor telefoane iPhone cu ecrane mai mari a dus la canibalizarea vânzărilor de iPad-uri. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata