ArcelorMittal trece pe profit după 3 trimestre de pierderi

ArcelorMittal SA, cel mai mare producator mondial de otel, a raportat miercuri (28 octombrie 2009) un profit de 903 milioane dolari in perioada iulie-septembrie 2009, punând capat la 3 trimestre consecutive pe pierderi, informeaza AP.

Directorul general de la ArcelorMittal, Lakshmi Mittal, a apreciat ca in perioada iulie¬septembrie 2009 s-au inregistrat primele semne ale unei reveniri pe piata otelului dupa ce recesiunea globala a condus la scaderea dramatica a cererii pentru produsele de otel utilizate in industria auto si a constructiilor.“Pâna in 2010 ar trebui sa vedem o imbunatatire graduala continua, chiar daca mediul operational ramâne unul plin de provocari”, a avertizat Lakshmi Mittal.

Profitul inregistrat de ArcelorMittal in trimestrul trei 2009 este cu 76% mai mic fata de rezultatul inregistrat in perioada similara a anului trecut, când cel mai mare producator mondial de otel a realizat un profit de 3,82 miliarde dolari.
De asemenea, cifra de afaceri de 16,18 miliarde dolari inregistrat in perioada iulie-septembrie 2009 este la jumatate fata de cea de 35,19 miliarde dolari inregistrata in trimestrul trei al anului trecut, dar usor mai mare fata de cifra de 15,17 miliarde dolari inregistrata in trimestrul 2 al acestui an.

Indicatorul EBITDA, urmarit cu atentie de investitori, s-a situat la 1,59 miliarde dolari in trimestrul trei al acestui an, in scadere cu 81% in ritm anual, dar in crestere cu 30% in raport cu trimestrul 2 al acestui an.
ArcelorMittal acopera aproximativ 10% din productia mondiala de otel, are o capitalizare de piata de aproximativ 90 miliarde euro si 3 30.000 de angajati, in peste 60 de tari. Compania este prezenta in 27 de tari din Europa, Asia, Africa si America, pe toate pietele-cheie ale industriei siderurgice. În România, ArcelorMittal detine unitati de productie la Galati, Iasi, Roman si Hunedoara.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata