Argeş: Protest al foştilor angajaţi ai OMV Petrom care au de restituit bani companiei

20

Câteva sute de foşti angajaţi ai OMV Petrom de la rafinăria Arpechim, care au fost obligaţi de instanţă să restituie companiei sume încasate tot în baza unor hotărâri judecătoreşti, au participat miercuri, 19 februarie, la un protest autorizat desfăşurat în zona centrală a municipiului Piteşti.

Protestatarii s-au strâns în faţa sediului Primăriei Piteşti, de unde au pornit în marş către sediul Instituţiei Prefectului Argeş din Piaţa Vasile Milea.

Participanţii la acţiunea de protest au purtat pancarte pe care scrie „Astăzi suntem 300, mâine vom fi 3.000”, „OMV investitor = exploatator” şi „OMV nu uita, România nu-i a ta”. Ei au scandat, de asemenea, lozinci împotriva companiei petroliere la care au fost angajaţi.

Câţiva reprezentanţi ai protestatarilor au fost primiţi de prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare, căruia i-au înmânat un memoriu şi i-au cerut sprijinul pentru rezolvarea situaţiei în care se află.

Mitingul din Piaţa Vasile Milea s-a încheiat după mai puţin de două ore de la începere, fără a se înregistra incidente.

Unii dintre foştii angajaţi ai OMV Petrom s-au întâlnit, pe 6 februarie, cu fostul ministru al Economiei Andrei Gerea, care le-a promis că Guvernul va căuta soluţii pentru a-i ajuta.

„Le-am spus că vom încerca să-i consiliem în primul rând pentru problema pe care o au, pentru că într-adevăr este o confuzie foarte mare pe procedura de executare. Încercăm să-i ajutăm, atât cât putem noi, să întârzie această procedură de executare şi ca, într-o anumită perioadă de graţie pe care o vor primi, să-i ajutăm, să găsim o soluţie pentru domniile lor. (…) O soluţie ca domniile lor să nu mai fie afectaţi de o situaţie atât de gravă cum este în prezent”, a afirmat atunci Gerea.

Câteva mii de foşti salariaţi ai OMV Petrom de pe platforma Arpechim de la Piteşti au de restituit companiei aproximativ opt milioane de euro.

Salariaţii au câştigat în instanţă, în anul 2009, o serie de sporuri şi bonusuri. Banii au fost plătiţi în baza unei hotărâri executorii, dar ulterior compania a atacat decizia în justiţie şi a obţinut câştig de cauză, foştii angajaţi fiind obligaţi să restituie sumele încasate. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata