ASF a aprobat planul de redresare financiară a Euroins; cuprinde două majorări de capital în sumă de 400 milioane lei

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat planul de redresare financiară a societății Euroins România Asigurare-Reasigurare, pe termen de un an, care cuprinde două majorări de capital în sumă de 400 milioane lei, se arată într-un comunicat de presă al instituției remis, joi.

‘A fost aprobat planul de redresare financiară, pe termen de un an, a societății Euroins România Asigurare-Reasigurare. Acesta cuprinde un pachet de măsuri ce include și două majorări de capital în valoare totală de 400 milioane de lei: 200 milioane de lei până la data de 31 decembrie 2015 (operațiune pentru care societatea a depus, în luna octombrie 2015, documentația la ORC), respectiv 200 milioane de lei în semestrul II 2016’, se arată în comunicat.

De asemenea, Consiliul ASF a aprobată semnarea, în cadrul reuniunii Consiliului Supraveghetorilor EIOPA ce se va desfășura la începutul lunii decembrie 2015, a Acordurilor de Coordonare pentru grupurile Sogecap, Groupama, Metlife, Ethniki, ERB Eurolife și Gothaer. Consiliul a încuviințat și finalizarea demersurilor de semnare a Acordului de Coordonare pentru grupul Axa.

‘Au fost aprobate modificarea actelor constitutive în cazul unor societăți și brokeri de asigurare, precum și numirea unor persoane în poziții de conducere sau poziții cheie în structura unor societăți de asigurare. Consiliul ASF a aprobat și majorarea capitalului social în cazul a 17 brokeri de asigurare. În cadrul ședinței au fost propuși pentru avizare și reavizare 68 de agenți în vederea desfășurării activităților de marketing pentru fonduri de pensii, fiind retrase avizele pentru alți 120 agenți de marketing’, informează ASF.

Consiliul ASF se întrunește în fiecare săptămână pentru a decide asupra măsurilor care trebuie adoptate pentru buna funcționare și pentru supravegherea eficientă a piețelor financiare non-bancare, a participanților și operațiunilor pe aceste piețe. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata