Audi a depăşit BMW, devenind cel mai bine vândut producător de automobile de lux din lume

Audi AG a livrat mai multe maşini decât Bayerische Motoren Werke AG (BMW) în primele două luni din 2014, devenind cel mai bine vândut producător de automobile de lux din lume, transmite Bloomberg.

În perioada ianuarie — februarie 2014, Audi a vândut 242.400 de vehicule, cu 383 mai multe decât brandul BMW.

Audi, divizie a Volkswagen (VW), va introduce anul acesta 17 noi modele sau va restiliza altele, inclusiv modelul sport TT, pentru a-şi menţine poziţia de lider pe segmentul automobilelor de lux. Lansările fac parte din planul de investiţii pe următorii cinci ani, în valoare de 22 miliarde de euro, prin care Audi vrea să devină producătorul de automobile de lux cu cele mai mari vânzări anuale din lume.

‘Vom majora livrările în toate regiunile lumii, inclusiv în Europa’, a declarat preşedintele Audi, Rupert Stadler.

‘Noile modele inovatoare ce vor fi lansate în acest an, cum ar fi Seria 2 Active Tourer şi Seria 4 Gran Coupe, ne vor ajuta să menţinem ritmul de creştere a vânzărilor în 2014’, a replicat directorul de vânzări al BMW, Ian Robertson.

Aceste modele ar putea ajuta BMW să-şi menţină poziţia de lider pe segmentul automobilelor de lux în 2014, pentru al zecelea an consecutiv.

Compania IHS Automotive estimează că BMW va vinde 1,77 milioane de maşini, depăşind Audi, care va livra 1,66 milioane, şi Mercedes, cu 1,56 milioane.

Cheltuielile pentru dezvoltarea de noi vehicule şi extinderea capacităţii de producţie au dus la scăderea profitului operaţional al Audi cu 6,2% în 2013, la 5,03 miliarde de euro, chiar dacă veniturile au urcat cu 2,3%.

Anul trecut, BMW, care comercializează brandurile BMW, Mini şi Rolls-Royce, a înregistrat o creştere a vânzărilor de 6,4%, la 1,96 milioane de vehicule, pe fondul majorării cererii în China şi SUA.

Audi a raportat creşterea cu 8,3% a vânzărilor globale în 2013, la nivelul record de 1,58 milioane de vehicule, în timp ce Mercedes, care în 2005 a pierdut titlul de cel mai mare producător mondial de automobile de lux în favoarea BMW, a livrat 1,46 milioane de vehicule anul trecut, în creştere cu 11% faţă de 2012.

BMW vrea să răspundă provocărilor venite din partea Volkswagen AG (care deţine brandul Audi) şi Daimler AG (care deţine brandul Mercedes-Benz) prin introducerea a 25 de modele începând din 2014, inclusiv a 10 vehicule care nu au predecesor, cum este Rolls-Royce Wraith.

Toţi cei trei producători de automobile de lux din Germania au raportat vânzări record în 2013, în urma creşterii veniturilor în ţări ca India, China, Rusia şi a redresării cheltuielilor de consum în SUA.

Anul acesta, BMW vrea să vândă 1,77 milioane de vehicule, depăşind Audi, care se aşteaptă la vânzări de 1,66 milioane de vehicule, şi Mercedes, cu livrări prognozate de 1,56 milioane de vehicule, a anunţat compania IHS Automotive. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata