Audi recheamă la service 70.000 de automobile din cauza unor probleme la frână

Constructorul de automobile de lux Audi, divizie a grupului german Volkswagen, a anunțat vineri, 29 august, că va rechema la service aproximativ 70.000 de automobile vândute la nivel mondial pentru o problemă legată de sistemul de asistență la frânare, transmite AFP.

Modelele vizate de această acțiune sunt A4, A5, A6, A7, Q5 și Q7 construite în perioada martie-decembrie 2012 și dotate cu motoare diesel de trei litri TDI.

Un purtător de cuvânt de la Audi a precizat că există riscul ca o cantitate mică de ulei de motor să ajungă în sistemul de asistență la frânare via conducta de depresiune.

‘Vehiculele pot frâna în continuare, însă este nevoie de o presiune mult mai mare pe pedala de frână’, a informat Audi într-un comunicat de presă.

Constructorul auto a precizat că este nevoie de schimbarea conductei de depresiune, o operațiune gratuită și care durează aproximativ o jumătate de oră.

Audi intenționează să investească 22 de miliarde de euro în perioada 2014 — 2018, pentru a trece în fața rivalului BMW și a ocupa poziția de cel mai mare constructor mondial de automobile de lux. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata