AVAS: Contractul de privatizare încheiat cu Ford este public

Contractul de privatizare pentru SC Automobile Craiova SA, incheiat intre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului si Ford Motor Company – Frankfurt, a fost facut public, precizeaza AVAS, ca raspuns la acuzatiile Societatii Academice Române, care a intentat un proces AVAS pentru nedivulgarea unor informatii de interes public.

Potrivit AVAS, in data de 12 septembrie 2007, dupa semnarea contractului, acesta a fost facut public pe site-ul propriu (www.avas.gov.ro) la sectiunea “Contracte publice” (link: . Pe site poate fi consultat atât continutul contractului, cât si cel al anexelor acestuia.

AVAS precizeaza ca Societatea Academica din România a solicitat copii dupa Dosarul de prezentare intocmit pentru privatizarea SC Automobile Craiova SA, dupa Raportul de evaluare si prospectul de oferta publica, insa acestea sunt documente ce nu se regasesc in lista documentelor de interes public gestionate de AVAS aprobata prin Hotarârea nr. 27 a Colegiului Director din data de 3 iulie 2007 si, prin urmare, nu poate fi pus la dispozitia tertilor.

Dosarul de prezentare pe care institutia il intocmeste pentru fiecare proces de privatizare al unei societati este un document care a putut fi achizitionat de catre investitori contra cost si doar in urma semnarii unui Acord de confidentialitate pentru protectia datelor incluse in acest document.

Prin comunicarea acestor informatii AVAS poate aduce atingere legislatiei din domeniul dreptului de proprietate intelectuala si industriala, putând prejudicia interesele societatii comerciale beneficiare, cu efecte negative asupra mediului concurential. Unele informatii cuprinse in aceste documente intra sub incidenta secretului comercial si de afaceri, ele fiind destinate exclusiv partilor din procesul de privatizare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata