AVAS va relua licitaţia pentru vânzarea pachetului majoritar deţinut la Trocadero

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului va relua licitatia pentru vânzarea pachetului de 69,271% din capitalul social detinut la SC Trocadero SA Bucuresti, ca urmare a desfiintarii contractului de vânzare – cumparare de actiuni incheiat cu SC Calex Business Grup SRL Bucuresti din 6 octombrie 2009, potrivit unui comunicat al AVAS.

Contractul a fost desfiintat prin actionarea pactului comisoriu, respectiv a unei clauze contractuale asumate de catre cumparator potrivit careia neplata pretului duce la desfiintarea contractului. Pretul celor 175.022 de actiuni vândute a fost de 20,792 milioane lei, din care s-a achitat suna de 87.511 lei reprezentând garantia de participare.

Diferenta de 20,705 milioane lei, consolidata in valuta (4,908 milioane euro), a avut termen de plata zece zile lucratoare de la data semnarii contractului, respectiv 20 octombrie 2009. SC Calex Business Grup SRL Bucuresti nu a achitat diferenta de pret si nici penalitatile de intârziere in termenele asumate prin contractul de vânzare – cumparare de actiuni semnat in 6 octombrie 2009. De asemenea, cumparatorul nu a solicitat prelungirea termenului de plata a pretului de cumparare.

AVAS a hotarât, de asemenea, sa efectueze demersurile necesare pentru recuperarea daunelor interese constând in penalitati datorate pentru neachitarea diferentei de pret. Este vorba despre echivalentul a 73.634 euro, la cursul de schimb leu/euro comunicat de BNR pentru ziua efectuarii platii, calculat pe perioada dintre data scadentei si data actionarii pactului comisoriu, in conformitate cu dispozitiile contractului de privatizare.

SC Trocadero SA Bucuresti a fost privatizata in luna octombrie 2009 prin vânzarea unui pachet de actiuni reprezentând 69,271% din capitalul social catre SC Calex Business Grup SRL Bucuresti. Societatea comerciala activeaza in domeniul restaurantelor, iar ceilalti actionari sunt Asociati tip Lista – 23,875%, SIF Muntenia – 5,529% si persoane fizice – 1,325%.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata