Aversa va investi 15 milioane de euro într-o nouă fabrică de 25.000 de metri pătraţi

Aversa Manufacturing, singurul producător de pompe centrifuge din România, va investi în acest an 15 milioane de euro într-o nouă fabrică de 25.000 de metri pătraţi, potrivit unui comunicat al companiei, remis duminică .

La începutul acestui an, compania a înregistrat comenzi în valoare de 18 milioane de lei, în comparaţie cu vânzări de 900.000 lei, în ultimele 9 luni, perioadă în care Aversa SA era în insolvenţă, dar, în septembrie 2013, compania a fost privatizată.

Aversa a primit, la sfârşitul ultimului trimestru din 2013, primele cereri de export din Rusia, Pakistan, EAU (Dubai), Brazilia, Ucraina, iar în prezent comenzile aflate în proces de negociere însumează 42 milioane lei. Compania se va concentra 100% pe producţia de pompe de dimensiuni mari, dar va căuta în mod activ furnizori de pompe de dimensiuni mici pentru a completa gama de produse oferite clienţilor.

„Aversa Manufacturing va investi în acest an 15 milioane de euro într-o nouă fabrică de 25.000 de metri pătraţi, Epstein Global fiind firma contractată care se va ocupa de acest demers. Investiţia include tehnologie de design 3D, îmbunătăţirea echipamentelor, şi un nou stand de teste astfel încât volumul de apă testată va ajunge la 30.000 metri cubi. Noua fabrică va deveni mai eficientă, va diminua costurile de producţie, va creşte calitatea, iar din punct de vedere al forţei de muncă se aşteaptă angajarea a 480 de muncitori până în 2018”, se arată în comunicat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata