AvtoVAZ intenţionează să producă din 2014 modelele Logan şi Sandero de la Renault

Cel mai mare producător auto din Rusia, AvtoVAZ, intenţionează să înceapă din 2014 producţia modelelor Logan şi Sandero de la Renault, la principala fabrică a companiei din Togliatti, conform unui articol apărut în ziarul rusesc ‘Vedemosť.

De asemenea, AvtoVAZ va produce un nou model al companiei japoneze Nissan Motor Co, precum şi propriile sale modele, susţine cotidianul rus. Planul privind activitatea AvtoVAz până în 2020 a fost analizat săptămâna aceasta de o comisie interministerială, cu participarea unor funcţionari ai Ministerului Comerţului şi Industriei şi cel al Finanţelor din Rusia. Denumirea tehnică a platformei la care se fabrică Logan şi Sandero este X90, iar AvtoVAZ a cumpărat licenţele F90 şi R90 pentru modificarea acesteia şi va produce aceste automobile sub brandul Lada.

La ora actuală, însă, se analizează posibilitatea producţiei de automobile Logan de nouă generaţie pe o nouă platformă – X52, a declarat o sursă de informaţie din AvtoVaz. Se estimează că tocmai pe această platformă se vor fabrica automobile sub branduri Renault, Lada şi Nissan. Deocamdată, nu se ştie cum se vor numi aceste modele, scrie Vedomosti.

Înainte de aceasta, ziarul Kommersant nota că producţia de Logan şi Sandero, care în prezent se desăşoară la uzina moscovită ‘Avtoframos’, ar putea fi transferată la Toliatti (AvtoVAZ), iar capacităţile ‘Avtoframos’ vor fi angrenate în producţia unor modele mai scumpe, de exemplu Influence, a cărui lansare pe piaţa rusă fusese anunţată zilele trecute. Reprezentanţii Renault au refuzat, deocamdată, să comenteze aceste informaţii.

Reprezentantul Renault în Consiliul director al AvtoVAZ, Christian Esteve, a refuzat să răspundă la întrebarea jurnaliştilor privind posibilitatea transferării producţiei de automobile Logan şi Sandero la uzina AvtoVAZ. ‘Nu pot să confirm acest lucru. Există un plan de producţie industrială, ce prevede producţia (la AvtoVAZ) a două modele Lada, două modele Renault şi a unui model Nissan. A trage din aceasta concluzii că Logan şi Sandero vor fi fabricate la AvtoVAZ este oarecum prematur’, a spus Esteve.

În proiectul privind strategia de dezvoltare a industriei auto din Rusia până în 2020, prezentat în cadrul şedinţei de guvern din 4 martie, se stipulează că AvtoVAZ va produce 1 milion de automobile, dintre 330.000 pe platforma RF90 clasa B (Logan), aminteşte Vedomosti.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata