Băncile române cer achitarea imediată a datoriilor companiilor imobiliare israeliene

13

Băncile din România cer plata imediată a creditelor acordate investitorilor imobiliari israelieni Profit Building, New Horizon şi Intercolony Investments, informează cotidianul Globes.

Dezvoltatorii imobiliari Profit Building Industries Ltd., New Horizon Group Ltd. şi Intercolony Investments au anunţat săptămâna trecută că au primit ultimatumuri din partea băncilor române pentru că nu şi-au îndeplinit condiţiile de creditare. Investitorii nu sunt însă foarte îngrijoraţi. Băncile ştiu că garanţiile pentru aceste credite – proprietăţile – valorează mai puţin decât datoria în sine.

Mulţi investitori imobiliari israelieni în România există în continuare doar pe hârtie, iar o parte a acestora sunt încă în curs de constituire. Dezvoltatorii imobiliari au recurs la majorări de capital prin emisiuni de obligaţiuni la Tel Aviv Stock Exchange (TASE), cea mai folosită modalitate pentru a susţine proiectele din România.

Pe fondul crizei economice severe cu care se confruntă România, şi în pofida eforturilor guvernului de a reporni economia, românii preferă să amâne achiziţiile imobiliare, în speranţa că preţurile vor continua să scadă.

Profit Building şi New Horizon au anunţat că Alpha Bank doreşte achitarea creditului acordat pentru un proiect imobiliar în Piatra Neamţ. Profit Building deţine 31,25 la sută din proiectul Polivalenta Building SRL, iar New Horizon deţine 25 la sută. Banca cere 781.000 euro din partea Profit Building, şi 625.000 euro de la New Horizon, până pe 10 august. Companiile încearcă să ajungă la o înţelegere cu banca.

Intercolony Investments SRL, filiala din România a companiei Intercolony, este obligată de BankPost SA să achite creditul în valoare de 5,2 milioane de euro până pe 10 august, credit pe care societatea l-a contractat la valoarea de 6,1 milioane de euro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata