Bayer va lansa vânzarea unității de combatere a dăunătorilor de 2,4 miliarde dolari în această vară

Grupul german de produse chimice Bayer se pregătește să înceapă vânzarea unității de combatere a dăunătorilor Bayer Environmental Science (BES) în această vară, cu un preț care poate depăși 2 miliarde de euro (2,4 miliarde de dolari), au spus oameni apropiați.
Gigantul agro-chimic, care caută să reducă datoriile în urma achiziției de 63 de miliarde de dolari a lui Monsanto în 2016, colaborează cu Bank of America la vânzare, au spus oamenii, vorbind anonim, deoarece informațiile nu sunt publice.

În timp ce au loc deja întâlniri introductive cu potențiali cumpărători, o licitație va începe oficial chiar înainte sau după pauza de vară, în vederea semnării unui acord până la sfârșitul anului, au adăugat ei.

Bayer și Bank of America au refuzat să comenteze.

Bayer intenționează să comercializeze unitatea, care furnizează produse precum pesticide pentru terenurile de golf și protecția împotriva rozătoarelor pentru depozite, unor colegi precum Scotts Miracle-Gro, ICL, precum și grupuri de capital privat, au spus sursele.

BES a înregistrat anul trecut o creștere a veniturilor cu 7,6%, până la 1,1 miliarde de euro, în timp ce majoritatea celorlalte unități din divizia Bayer’s CropScience au înregistrat o scădere a vânzărilor în cazul tranzacțiilor slabe din America de Nord.

Bayer deviază afacerea doar pentru utilizatorii profesioniști, cu vânzări de 600 de milioane de euro, a declarat directorul executiv Werner Baumann într-un apel analist, luna trecută.
Se preconizează că acea parte a BES va înregistra câștiguri înainte de dobânzi, impozite și amortizare de aproximativ 200 de milioane de euro în acest an și ar putea fi evaluată de 10-12 ori mai mult decât aceasta, au spus sursele.

De la achiziția Monsanto, Bayer și-a vândut deja afacerea de 6 miliarde de euro pentru sănătatea animalelor, miza sa în parcul de produse chimice de 3,5 miliarde de euro Currenta, precum și mărci de consum precum Dr. Scholl’s și Coppertone în valoare de aproximativ 500 de milioane de euro fiecare.

Datoria sa netă se ridica la 41,9 miliarde de euro începând din decembrie 2020, în timp ce datoria financiară netă se ridica la 30 de miliarde.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata