BBC desfiinţează 98 de posturi

Cel puţin 98 de posturi din cadrul departamentului BBC Monitorizare vor fi desfiinţate pe fondul reducerii finanţării cu aproape 4 milioane de lire sterline, scrie BBC News în ediţia electronică.

Acest departament, care are 320 de angajaţi, analizează mass-media locală din 150 de ţări în 100 de limbi, însă activitatea va fi redusă în continuare.

BBC World Service anunţă că biroul din Afganistan va fi închis şi vor fi deschise puncte de lucru în Istanbul şi Ierusalim. Echipa de la BBC Monitoring va fi relocată din sediul din Caversham Park din Reading, în care se află încă din 1943, în birouri din Londra.

BBC a anunţat că va discuta cu sindicatele pe marginea acestei măsuri, desfiinţarea posturilor respective reprezentând o reducere cu aproape o treime a personalului departamentului de monitorizare.

BBC Monitorizare a început să funcţioneze în 1939 având rolul de a sprijini guvernul britanic în accesarea mass-mediei externe şi a propagandei în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Serviciul a fost independent de BBC, având finanţare din partea ministerului apărării, ministerului de externe şi a BBC World Service. A ţinut evidenţa celor mai importante evenimente de pe glob, printre care perioada războiului rece, războiul din fosta Iugoslavie sau mai recent primăvara arabă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata